Feest School

Leuke kleinigheidjes voor de Dag van de Pedagogisch Medewerker

Dag van de leidster chocolade eucalyptus kleinigheidje

Elk jaar half september is het de dag van de pedagogisch medewerker, een mooie dag om de mensen van de kinderopvang of BSO in het zonnetje te zetten. Ik heb veel respect voor het werk wat de leidsters van de opvang van onze kinderen doen, dus uiteraard krijgen zij een kleinigheidje van ons op deze dag. Kijk je mee naar wat wij geknutseld hebben? 

Dag van de pedagogische medewerker

Elk jaar op de derde donderdag in september is het de ‘Dag van de Pedagogische Medewerker’, ook wel bekend als ‘de dag van de leidster’. De naam is aangepast omdat mannelijke pedagogische medewerkers zich niet thuis voelden bij het woord ‘leidster’. Met de naam pedagogische medewerker is het meer genderneutraal. Logische aanpassing! Omdat mijn kinderen alleen vrouwelijke leidsters hebben gehad, heb ik af en toe wel ‘leidster’ op de cadeautjes geschreven. Dat neemt ook minder ruimte in op het kaartje dan pedagogische medewerker, dat kwam bij deze cadeautjes dan beter uit.

Cadeautjes voor de leidsters en juffen van de kinderopvang

Wij hebben wekelijks de zorgen van de kinderopvang en de BSO nodig gehad en ik vind absoluut dat zij iets extra’s verdienen voor het feit dat zij voor onze kinderen zorgen op de momenten dat wij aan het werk zijn. Aangezien onze toenmalige kinderopvang en bijbehorende BSO een groen hart heeft, gebruikte ik dat vaak als uitgangspunt bij cadeautjes. Daarnaast vind ik het leuk als de kinderen mee helpen met bedenken of iets maken. Ze vinden het gelukkig allebei erg leuk om te kleuren en Javian vindt het heerlijk om te knutselen.

Aangezien onze kinderen alleen maar vrouwen hebben gehad bij de kinderopvang staat er bij de cadeautjes soms ‘leidster’ of ‘juf’. Maar uiteraard kunnen deze ideeën ook heel leuk zijn voor mannelijke pedagogische medewerkers.

Dag van de leidster limonadesiroop met munt zaaien

Cadeau voor de BSO: limonadesiroop met een munt zaadjes

Toen Javian nog naar de BSO ging, gaven we een keer flessen limonadesiroop met zakjes erbij om munt te zaaien in een zak. Met dit cadeau kunnen de leidsters van de BSO samen met de kinderen limonade maken en ook de munt zaaien en verzorgen tot ze munt kunnen oogsten. Natuurlijk mochten de leidsters de limonade en de munt zaadjes ook gewoon mee naar huis nemen, maar zo komt het altijd goed terecht.

Wij kochten limonadesiroop bij de Albert Heijn, net als het zakje met munt zaadjes. Met een touwtje en een cadeaulabel maakten we deze aan elkaar vast en kon Javian zijn eigen naam opschrijven.

Bekijk deze leuke limonadeflessen:

Dag van de leidster cadeau ideeen

BSO pedagogische medewerkers cadeau: zoete bloemen met thee en chocolade

Van Javian begreep ik dat de leidsters van de BSO graag thee drinken en chocolade eten. En omdat zijn BSO toen nog een groen gerelateerde naam had, liet ik Javian bloemen tekenen op gekleurd papier en met gekleurde stiften. Daarna mocht hij ze uitknippen en maakten we er een kaartje met een bloem, theezakje en chocolaatje aan vast.

De Tony Chocolonely chocolaatjes kocht ik net als de theezakjes gewoon bij de supermarkt, het gekleurde papier en stiften hebben wij altijd in huis.

dag van de leidster cadeautje bloem

Dag van de leidster cadeau met thee en chocolade en geknutselde bloemen

Voor de leidsters van Senne’s kinderdagverblijf maakte ik graag een mooi cadeautje omdat ik heb zo dankbaar was voor alles wat zij deden voor Senne. Dus kocht ik bijzondere smaken chocoladerepen bij Albert Heijn, met een theezakje waarop staat ‘Opfleuren’ en een extra chocolaatje erbij. Senne hielp met bloemen tekenen waarop ik zijn naam schreef, met een groen papieren rietje als steel lijkt het bijna op een echte bloem.

Dag van de leidster cadeau ideeen (1)

Juffencadeau met chocolade en bloemzaadjes

Een setje met een bijzondere chocoladereep van Albert Heijn, een set met bloemzaadjes die in een zak gezaaid kunnen worden, een klein tekeningetje van baby Senne en een eucalyptustak. Allemaal samen gebonden met een stuk bakkerstouw is het simpel, maar mooi cadeautje voor de juffen van de kinderopvang.

Leuke kant-en-klare cadeautjes voor juffen

Op zoek naar makkelijke kant-en-klaar cadeautjes voor de dag van de pedagogische medewerker? Ik heb een aantal cadeautjes gevonden die ook erg leuk zijn om te geven.

Nog meer leuke cadeau ideeën?

Pinterest - dag van de pedagogisch medewerker cadeau (3) Pinterest - dag van de leidster (1) Pinterest - dag van de leidster Pinterest - dag van de pedagogisch medewerker cadeau (2)

Dit artikel bevat affiliate links, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.