Kind Spelen

Toffe grote cadeaus voor een eerste verjaardag

Cadeautips eerste verjaardag kind

Een eerste verjaardag van een kindje is zo ontzettend speciaal, daar hoort ook een bijzonder cadeau bij. Ik heb al drie keer een eerste verjaardag mogen meemaken van mijn eigen kinderen en we hebben een hele hoop speelgoed in huis, dankzij diezelfde kinderen. En dus heb ik mijn favorieten op een rij gezet voor grote cadeaus voor de eerste verjaardag. 

eerste verjaardag cadeau speelkeuken

Speelkeukentje als verjaardagscadeau

Een superleuk cadeau voor kinderen van 1 jaar is een speelkeukentje. Natuurlijk beseffen ze nog niet dat ze met een keukentje spelen, maar deurtjes open en dicht doen en verschillende pannetjes of bakjes erin of eruit halen is vaak een groot succes. En uiteindelijk groeien ze natuurlijk met het speelkeukentje mee en zullen ze beseffen dat het een mini-versie is van waar de ouders regelmatig staan. Houd er wel rekening mee dat de keukenaccessoires ook geschikt zijn voor kleine kinderen en dus geen kleine onderdelen bevatten.

Wij hebben zelf een houten speelkeuken op een vrijmarkt gekocht en opgeknapt. Maar online zijn er ook veel leuke speelkeukens te vinden.

eerste verjaardag cadeau wobbel

Cadeautip voor eerste verjaardag: Wobbel

De Wobbel is een gebogen houten plank, al dan niet voorzien van een laagje vilt. Een wobbel is niet direct zichtbaar speelgoed, maar het biedt echt eindeloos veel mogelijkheden om mee te spelen. Voor eenjarigen is een wobbel een perfect item om op te klimmen of om als een soort mini-glijbaan te gebruiken. Daarnaast is het een leuke brug voor auto’s of speelgoeddieren om overheen of onderdoor te laten rijden of lopen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer mogelijkheden ontstaan. Wat dacht je van wobbelen of zelfs wobbelyoga?

Valt een wobbel niet direct in de smaak? Laat kinderen dan de vele mogelijkheden zien op Youtube.

eerste verjaardag cadeau wishbone bike

Cadeau voor eerste verjaardag: Wishbone Bike

De stoere Wishbone Bike gaven wij cadeau voor de eerste verjaardag van ons oudste kind. Het is een hele stoere loopfiets die een flink aantal jaar mee kan doordat het frame laag en hoog gezet kan worden. Door de zachte, witte banden kan deze loopfiets ook binnen gebruikt worden, dat hebben wij eerst voornamelijk gedaan zodat ons kind goed aan de Wishbone Bike kon wennen. En vanaf een jaar of 2 is het superleuk om ermee naar buiten te gaan. In eerste instantie is het fijn om de fiets als driewieler te gebruiken, vooral bij kinderen vanaf 1 jaar, maar daarna kan deze ook omgebouwd worden tot tweewieler.

De Wishbone Bike is best prijzig, maar omdat deze jaren mee gaat, is het wel echt een ideaal cadeau. Sommige kinderen van 1 jaar zullen iets te klein zijn voor het frame van deze loopfiets, maar dan kan aan het stuur stappen ook prima én voor de tweede verjaardag passen ze er sowieso op.

eerste verjaardag cadeau grimms regenboog

Grimms houten regenboog als eerste verjaardagscadeau

De houten regenboog van Grimms is even beroemd als berucht. Het is geen goedkoop ding, waardoor wij ook al lang hebben getwijfeld om hem te kopen. Uiteindelijk hadden we hem in huis en werd er zo tof mee gespeeld door onze kleuter en dreumes dat ik bijna spijt had dat we hem niet veel eerder gekocht hadden. Het is echt multifunctioneel speelgoed, ook wel open-end speelgoed genoemd. Onze dreumes speelt er mee door de regenboog uit elkaar te halen en de verschillende bogen te gebruiken om geluid mee te maken of hij probeert ze weer op elkaar te stapelen. Maar ook onze andere kinderen spelen er nog mee en doen soms opdrachten ermee die ze online vinden, zoals de houten regenboog zo stapelen dat hij met een tikje bovenop in één keer in elkaar valt.

Er zijn steeds meer merken met houten regenbogen of speelgoedregenbogen van andere materialen. Wij hebben twee verschillende merken in huis gehad, maar de Grimms regenboog is wel de echte favoriet.

eerste verjaardag cadeau houten blokkenkareerste verjaardag cadeau houten blokkenkar (1)

Verjaardagscadeau houten blokkenkar

Een superleuk cadeau voor kinderen die net leren lopen is een loopkar, zoals bijvoorbeeld een houten blokkenkar. Wij hebben een houten blokkenkar van Little Dutch gehad. Een simpele, houten kar gevuld met houten blokken in verschillende kleuren en met verschillende afbeeldingen erop. Een groot succes bij onze dreumes die er op zijn eerste verjaardag zo mee weg liep. Maar de kar was ook erg leuk om op te zetten en zichzelf zo door de kamer te duwen met zijn voetjes of natuurlijk met de blokken te spelen. Een erg leuk cadeau voor een eerste verjaardag dus.

Er zijn een heleboel leuke loopkarren te vinden, maar wij vonden de Little Dutch houten blokkenkar erg mooi en heel betaalbaar, waardoor wij er nog iets leuks bij konden geven.

eerste verjaardag cadeau vormenstoof

Houten vormenstoof of blokkendoos voor een eerste verjaardag

Niet een van de duurste cadeautips op dit lijstje, maar wel een die hier goed in de smaak viel: een houten vormenstoof. Wij hebben er een van Kids Concept, een merk met echt mooi houten speelgoed. Maar er zijn meer leuke merken zoals Little Dutch, Label Label, Tryco, Petite Amelie, Trixie Baby, Konges Slojd of Liewood. Je kunt het zo mooi of zo duur maken als je zelf wilt, het idee is bij alle blokkendozen hetzelfde: verschillende vormen blokken in een doos stoppen. Bekijk verschillende leuke vormenstoof →

Een vormenstoof is voor dreumesen vaak vooral leuk om in de mond te stoppen en de vormen in een grote opening te stoppen of eruit te halen. Hoe ouder de kindjes worden, hoe leuker het wordt om de juiste vormen te vinden.

eerste verjaardag cadeau ballenbak

Cadeau voor eerste verjaardag ballenbak

Veel kinderen zijn dol op een ballenbak, hoe leuk is het dan om thuis een ballenbak te hebben?! Daarnaast is een ballenbak heel geschikt voor kinderen van 1 jaar die zelfstandig kunnen zitten. Onze jongste kreeg een ballenbak voor zijn eerste verjaardag en dat was een groot succes. Omdat we graag wilden dat hij er met zijn grote broers in kon zitten, kozen we een opblaaszwembad en hebben we deze gevuld met ballen. Dat is ook makkelijker om erin en eruit te kruipen en klimmen en vooral veel ballen eruit of erin te gooien natuurlijk.

Bekijk nog meer leuk speelgoed →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.