Kerst

De allerleukste adventskalenders voor kinderen

lego adventskalender voor kinderen (1)

De afgelopen jaren hadden wij hier in huis voor de kinderen een adventskalender van Lego en dat is ons heel erg goed bevallen. Naast het feit dat het natuurlijk superleuk is om elke dag een klein cadeautje te krijgen is het ook nog eens heel duidelijk wanneer het nou kerst is. Aftellen naar kerst is met een adventskalender superleuk voor kinderen en daardoor ook voor volwassenen. 

Bekijk ook de allerleukste adventskalenders voor volwassenen →

Van mijn eigen jeugd ken ik alleen maar de adventskalenders met chocolade, maar inmiddels zijn er echt waanzinnig veel leuke adventskalenders met speelgoed verkrijgbaar. Daarnaast is het aanbod adventskalenders om zelf te vullen ook best groot.

Wat mij betreft is een adventskalender met speelgoed een ideaal cadeautje voor kinderen bij de start van de decembermaand. Ik verzamelde de allerleukste adventskalenders met speelgoed voor kinderen.

Meri Meri adventskalenders

Het merk Meri Meri verkoopt veel toffe feestdecoratie, waaronder veel kerstproducten. En sinds enkele jaren horen daar ook bij adventskalenders bij. Er zijn verschillenden soorten, waaronder een deel met houten speelgoed en een aantal met mooie papieren decoraties. Vooral de Meri Meri adventskalenders met houten speelgoed vind ik heel tof!

Playmobil adventskalenders

Het merk Playmobil heeft meerdere leuke Playmobil adventskalenders, bijvoorbeeld met paarden, brandweer of zeemeerminnen of boerderijdieren. Maar mijn favorieten zijn de Playmobil adventskalenders met kerst als thema. Superleuk met een kerstman of een kersthuis, die kan tijdens kerst gewoon in de woonkamer blijven staan als kerstdecoratie.

Schleich adventskalenders

Er zijn ook Schleich adventskalenders met leuke dieren. Zo zijn er adventskalender met boerderijdieren, paarden of safari. Superleuk voor jouw kind om zo een verzameling dieren te starten of een verzameling plastic dieren mee aan te vullen. De sets zijn vaak wel aangevuld met veel accessoires en bestaan dus niet uit 24 verschillende dieren.

Lego adventskalenders

Mijn ultieme favoriet zijn de Lego adventskalenders. Ze zijn in verschillende varianten en prijscategorieen, maar ze bestaan allemaal uit toffe en unieke Lego thema’s. Denk aan Lego Friends, Lego City, maar ook bijvoorbeeld Harry Potter of Star Wars. Helemaal tof is dat de Lego adventskalenders vaak kerstthema’s hebben, dus minifigs met kersttruien of kerstkransen bijvoorbeeld. Daarnaast bestaat een deel van de adventskalender uit een stuk geprint karton waarmee gespeeld kan worden. Extra leuk om de Lego adventskalender een mooi plekje in de woonkamer of kinderkamer te geven dus.

Andere leuke adventskalenders voor kinderen

Ook heel erg leuk: een Play Doh adventskalender. Of de Gravitrax adventskalender van Ravensburger, als jouw kind hier graag mee speelt. Ook heel origineel: de Look-o-Look adventskalender met snoepjes (enne, volgens mij heb ik die ook wel eens bij de Action zien liggen). En als je toch een met chocolade wilt kopen: dan is de Tony Chocolonely adventskalender een tip.

Bekijk nog meer leuke speelgoedtips →

lego adventskalender voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.