Kind Lezen Sinterklaas

Superschattig kinderboek: ‘Pietje, moet je plassen?’

Sinterklaas kinderboek pietje moet je plassen

Een superleuk kinderboek, vooral voor peuters en kleuters, in de Sinterklaasperiode: ‘Pietje, moet je plassen?’. Over een schattig jongetje dat voor het eerst naar de Pietenschool mag, maar ook net zindelijk is. Zou dat goed gaan op school? 

Bekijk nog meer leuke kinderboekentips voor Sinterklaas →

‘Pietje, moet je plassen?’

Het verhaal van ‘Pietje, moet je plassen’ gaat over het jongetje Thomas dat voor het eerst naar de Pietenschool mag. Maar hij moet wel zelf naar de wc kunnen gaan op school en dat is nog best spannend. Er is namelijk zoveel leuks te doen op de Pietenschool en die WC, die doet Pietje Thomas meer denken aan een chocoladeletterkast met cadeaupapier. Uiteindelijk gaat Pietje gelukkig wel op tijd naar de wc, maar hij komt toch op het schoolplein bij zijn moeder met een volle broek met een verrassing… Gelukkig geen vieze verrassing!

Het verhaal van dit prentenboek is voorzien van prachtige illustraties van Ruth Hengeveld op een witte basis, waardoor het een prachtig rustig kinderboek is. Samen met het verhaal is dit een heel mooi boek om voor te lezen in de Sinterklaasperiode.

Geen spannend Sinterklaasboek

Heerst er al genoeg spanning bij jullie thuis? Dan is dit echt een ideaal boek, want het gaat helemaal niet over de spanningen die bij Sinterklaas, zijn pieten en de cadeautjes komen kijken. Het verhaal past daardoor goed bij de belevingswereld van peuters en kleuters, vooral bij degenen die binnenkort naar school mogen of de kleuters die al een tijdje gaan. Daarnaast is het ook een mooi boek over zindelijk worden.

Bestel het boek ‘Pietje, moet je plassen?’ bij bol.com →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.