Kerst Wonen

Een roze kersttafel dekken voor het kerstontbijt met kinderen

roze kersttafel dekken kerstontbijt (1)

Voor het kerstontbijt nemen wij graag de tijd, lekker uitgebreid tafelen aan een mooi gedekte tafel. Vaak dek ik de avond van tevoren al grotendeels de tafel, zodat we in de ochtend samen het ontbijt klaar kunnen maken met allemaal lekkere dingen. Bekijk onze roze kersttafel. 

Voor het dekken van de tafel maak ik graag gebruik van de items die ik in de afgelopen jaren heb verzameld. De items die ik dus hier noem, zijn vaak niet meer verkrijgbaar. Maar bij de winkels zijn wel vaak mooie nieuwe items te vinden.

Start tafel dekken

Eerst gaat het tafellaken over de tafel, het crème en taupekleurige tafelkleed is van H&M Home. Daaroverheen een lichtroze tafelloper van Ikea. Tijdens het kerstontbijt eten wij uitgebreid en zijn meerdere bordjes wel eens handig in verband met kruimels. Daarom leg ik voor iedereen een roze bamboe dinerbord neer met daarop de prachtige winter ontbijtbordjes van Engelpunt.

Ook op tafel: voor iedereen een roze bamboe beker, tuitbekers voor de jongens en bekers gevuld met koffie. De kinderen krijgen lichtroze plastic bestek van Ikea, wij gebruiken enkel een mes en een lepel voor mijn yoghurtontbijt. Daarnaast zet ik twee kleine sterrenschaaltjes op tafel voor kleine rommeltjes.

Tafel versieren met kinderen

Als de tafel gedekt is met al het servies en bestek kan het leukste onderdeel beginnen: de tafel versieren! Al een aantal jaar zet ik ook klein speelgoed op tafel waar de kinderen mee kunnen spelen tijdens het eten. Zo is het voor iedereen leuk om lekker lang te tafelen. Schleich dieren zijn hiervoor ideaal omdat deze weer makkelijk schoon te maken zijn, daarnaast kun je de dieren natuurlijk aanpassen aan het seizoen. Zo koos ik voor bosdieren en pooldieren. Ook heb ik een aantal verschillende houten kerstboompjes neergezet op tafel. Deze houten kerstboompjes vond ik onder andere bij Intratuin en Hema.

In de ochtend helpen de kinderen met de tafel verder dekken met alles wat er nodig is voor eten. Zo staan er op onze kerstontbijt tafel vaak sprinkles omdat de jongens graag hun ontbijtje versieren met vrolijk gekleurde spikkels. Daarnaast uiteraard een schaal met kerstbroodjes. De rest van alle etenswaren zetten we uiterst rechts of links op de tafel zodat er genoeg ruimte over blijft om te eten en een beetje te spelen, ook kunnen wij op deze manier makkelijker de kinderen helpen met hun kerstontbijt.

Nog op zoek naar inspiratie voor recepten voor het kerstonbtijt? Bekijk alle lekkere en leuke kerstrecepten →

roze kersttafel dekken kerstontbijt roze kersttafel dekken kerstontbijt (2) roze kersttafel dekken kerstontbijt (3)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.