Mama Marike Verhuizen Wonen

Wij gaan verhuizen naar Friesland ♥

Verhuizen Friesland - huis kopen

Eindelijk, eindelijk kan ik dit delen: WIJ HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT! Al een paar maanden zijn wij druk bezig met het regelen van alle dingen die komen kijken bij het kopen van een huis en nu er wat meer spanning van af is, durf ik het eindelijk te delen. Wij gaan verhuizen van Hoofddorp naar Heerenveen! ♥

Huizenjacht

We zagen huurhuizen, spraken met makelaars over nieuwbouwprojecten, hadden adviesgesprekken met hypotheekadviseurs, keken elke dag op Funda en bekeken een aantal huizen. Maar het financiële plaatje was heel vaak niet rond te krijgen of er gingen huizen aan onze neuzen voorbij en we twijfelden toch ook wel eens, want van de randstad naar Friesland verhuizen is toch een grote stap, ook voor de kinderen. In de tussentijd waren we regelmatig voor familie in Friesland, reden langs huizen en ontdekten verschillende wijken, we voelden rust als we over de snelweg naar Friesland reden. En toen ging er een huis aan onze neus voorbij waarbij we enorm twijfelden over het doen van een bod dat een tweede bezichtiging was aangevraagd… Daar baalden we zo enorm van dat alle twijfel opeens weg was.

Het beste huis voor ons

Gelukkig, gelukkig deden we geen bod. Want in januari kwam er een huis op Funda vergelijkbaar met die waar we een bod op wilden doen, alleen beter voor ons. Een huis met een groen uitzicht, meer ruimte dan we nu hebben en omdat het eerst een huurwoning was biedt het ook meer kansen om eigen te maken. We deden een bezichtiging, maar in de gang had ik eigenlijk al een besluit genomen. We gingen na de bezichtiging het weekend in waardoor we goed konden nadenken, maar ook veel rekenen, want in deze tijd een huis kopen vereist wel veel denkwerk. Maar uit alles bleek: we wilden dit huis heel erg graag.

Maandagochtend belde ik de makelaar en deed een bod, we kregen een tegenbod wat onder onze maximumprijs lag en toen hadden we opeens een huis gekocht?! Of nou ja, ik zat alleen thuis met Senne, want Javian was op school en Frank naar werk. Dus ik liep heel hyper te stuiteren tegen Senne dat we naar Heerenveen gingen en Senne stond op en vroeg ‘nu’?.

Alleen toen begon het allemaal pas… We hadden wel een beetje beeld van wat er voor ons mogelijk was op het gebied van huizen kopen, we deden natuurlijk ook niet zomaar een bod. Maar jeetje, wat is de periode van een bod doen tot meer duidelijkheid hebben spannend! Inmiddels voelt het allemaal wat minder spannend en durf ik het eindelijk te delen:

we gaan verhuizen naar Heerenveen! ♥

Hoewel er inmiddels al best wat tijd overheen gegaan is sinds de eerste keer dat we het huis zagen, zijn we nog steeds superblij met onze keuze. Ook fijn dat er sindsdien geen huis in de verkoop kwam waardoor wij spijt hebben gekregen haha, we werden alleen maar bevestigd in onze keuze. Daardoor heb ik ook alleen maar heel veel zin in de verhuizing en om van het huis echt ons eigen plekje te gaan maken.

Verhuizen tijdens een Coronacrisis

De afgelopen weken waren superspannend, niet alleen met het regelen van de hypotheek, maar ook door het virus die het een en ander voor ons in de war schopte. Zo konden een aantal afspraken om dingen voor het huis te regelen niet doorgaan, maar ook zijn we nog niet begonnen met inpakken omdat we allemaal ziek waren. Daarnaast wilden we in deze periode regelmatig woonwinkels bezoeken voor inspiratie en ook dat gaat nu een stuk lastiger. Ondertussen komt de datum van overdracht wel steeds dichterbij en krijgen wij het alleen maar drukker met dingen regelen. We duimen dat alles op tijd op zijn pootjes terecht komt.

Wat nu extra gek is, is dat de jongens niet meer naar school en de opvang gaan en we niet weten of ze dat nog wel kunnen gaan voor de verhuizing… Uiteraard gaan wij regelen dat er nog een moment komt van afscheid op de opvang en school, maar dat gaat er sowieso anders uitzien dan we voor ogen hadden. Daarnaast hebben we geen duidelijkheid over de overgang van Javian naar zijn nieuwe school en dat is ook heel gek.

Gelukkig hebben we wel allemaal nog heel erg zin in de verhuizing en het nieuwe huis, het klussen en mooi maken van ons huis, daar kan zelfs een gek virus niets aan veranderen!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.