Kerst Recepten

Snoepgroente bij het kerstdiner: komkommer kerstboom

Komkommer kerstboom kerstdiner kinderen snoepgroente

Met kerst kun je de lekkerste groente gerechten op tafel zetten, maar vaak is dat niet echt aan kinderen besteed. Gelukkig zijn veel kinderen wel dol op snoepgroente en daar kun je leuke dingen mee maken voor bij het kerstdiner. Bekijk de kerstboom gemaakt met komkommer en kerstballen van snoeptomaatjes! 

Maak van een piepschuim kegel een kerstboom

Voor deze komkommer kerstboom heb je een piepschuim kegel nodig. Deze zijn bij veel hobbywinkels wel te koop, maar online te bestellen bij bol.com. De piepschuim kegels zijn er in verschillende afmetingen van zo’n 12 centimeter tot ongeveer 40 centimeter. Ik heb – volgens mij – voor deze komkommer kerstboom een piepschuim kegel van 21 centimeter gebruikt.

Komkommer kerstboom maken

Het maken van deze komkommer kerstboom is heel simpel. Snijd schijfjes van de komkommer en zet deze met kleine cocktailprikkers vast aan de kegel. Herhaal net zo lang totdat er geen piepschuim meer zichtbaar is. Je kunt de komkommer kerstboom nu nog versieren met ‘kerstballen’ van snoeptomaatjes.

Je kunt een dubbele laag van schijfjes komkommers aan de kegel vastzetten, dan is er genoeg komkommer voor een kerstdiner. En met een klein bakje komkommerschijfjes bij de hand, kun je halverwege het kerstdiner de boom weer aanvullen.

Bekijk ook andere leuke kerstrecepten →

kerstdiner snoepgroente trein komkommer kerstboom kerstontbijt (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.