Sinterklaas

Kruidnoten cheesecake met witte chocoladeletter

Hoeveel Sinterklaassfeer wil je in één recepten hebben: kruidnoten cheesecake met witte chocoladeletter. Klinkt lekker he? Dat is deze taart zeker, maar ook heel machtig dus lekker samen eten.

De basis van dit recept is een New York Cheesecake. Een welbekende cheesecake die heel gemakkelijk gemaakt is, er gaat alleen wel wat tijd overheen voordat deze taart gegeten kan worden. Het basisrecept voor NY Cheesecake heb ik aangepast naar de Sinterklaastijd.

Bekijk nog veel meer lekkere Sinterklaasrecepten →

Ingrediënten voor kruidnoten cheesecake met witte chocoladeletter

  • 250 gram kruidnoten
  • 120 gram roomboter
  • 600 gram mon chou
  • 125 gram creme fraiche
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram witte chocoladeletter – en de rest als taartdecoratie

Recept voor kruidnoten cheesecake

Maal de kruidnoten in een keukenmachine tot deze helemaal verkruimeld zijn. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de kruidnotenkruimels toe. Roer goed door. Leg een vel bakpapier in een springvorm van 24 centimeter. Verdeel de kruidnoten kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem nu voor minimaal 10 minuten in de koelkast.

Zet de oven aan op heteluchtstand op 120 graden. Gebruik een mengkom om de mon chou te mengen met de eieren, bloem en creme fraiche. Maal de witte chocolade in een keukenmachine en meng met het mengsel voor de taart tot het egaal is. Haal de springvorm uit de koelkast en doe het mengsel erin. Tik eventueel tegen de zijkanten om zo egaal mogelijk te maken.

Zet de cheesecake nu in de oven voor anderhalf uur op 120 graden. Als de oven piept, moet je de taart volledig laten afkoelen op het aanrecht of in de oven. De taart kan daarna in de koelkast, het liefst voor een paar uur, bijvoorbeeld een nacht lang.

Haal voor serveren de taart uit de koelkast en versier met kruidnoten, brokken witte chocoladeletter en karamelsaus en M&M’s.

Na aansnijden is de taart nog vier tot vijf dagen goed, mits bewaard in de koelkast. Maar knap als jij deze lekkere taart zo lang kunt bewaren 😉

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.