Eten&drinken Recepten Sinterklaas

Witte chocolade fudge voor hulpsinterklazen en lieve pietjes

sinterklaas rocky road witte chocolade

Nu Sinterklaas in het land is, ligt er ook weer allemaal strooigoed en ander lekkers in de winkels. Ideaal om een echte sinterklaas fudge met witte chocolade mee te maken. 

Sticky fudge maken

Het maken van deze fudge kan prima gedaan worden met kinderen. Bij het smelten van de chocolade moet een ouder wel aanwezig zijn en goed opletten, maar roeren in de pan gaat prima. En snoepjes in de chocolade drukken is natuurlijk helemaal een groot feest.

Deze variant van de fudge is vrij sticky door de hoeveelheid gecondenseerde melk, maar dat kun je naar smaak helemaal aanpassen. Bekijk daarvoor het recept en stappenplan.

Blauwpaars?

Bij het maken van onze fudge leek het mij en Javian leuk om deze blauwpaars te kleuren met blauwe bessen. We hebben daarvoor blauwe bessen uit de diepvries toegevoegd in ons pannetje met gecondenseerde melk en witte chocolade, maar zoals je kunt zien was dat niet erg succesvol haha. Gelukkig smaken de blauwe bessen ook erg lekker in combinatie met de witte chocolade en het snoepgoed.

sinterklaas rocky road ingrediënten

Sinterklaas fudge met witte chocolade

Stappenplan sinterklaas fudge maken

Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm op zacht vuur. Voeg vervolgens langzaam kleine blokjes van de witte chocolade toe en roer totdat deze volledig gesmolten zijn. Hoe meer chocolade er toegevoegd wordt aan de gecondenseerde melk, hoe steviger de fudge zal worden. Je kunt dus zelf bepalen hoe sticky of stevig de fudge mag worden. Wanneer er een egaal mengsel in het pannetje zit, mag het vuur uit. Leg een vel bakpapier in een brownieblik en schenk hier het witte chocolade mengsel in. Nu kun je al het snoepgoed en ander lekkers toevoegen, druk al het lekkers zachtjes in het chocolademengsel.

De sinterklaas fudge moet nu minimaal vier uur in de koelkast voordat deze gegeten kan worden, dan wordt het mengsel hard en kun je de fudge makkelijker eten. Lekker bij een kop speculaaskoffie!

Andere varianten

Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten te bedenken met sinterklaas fudge. Maak bijvoorbeeld een sinterklaas fudge met melk of pure chocolade, met alleen maar schuimpjes of voeg pepernoten of speculaaskruiden toe. Wij gaan in elk geval nog een variant maken met pepernoten en ander lekkers.

Ga jij de sinterklaas fudge maken? Ik vind het erg leuk om te zien hoe jouw creatie eruit ziet, deel een foto op Instagram en mention @mamalifestylenl.

Bekijk nog meer inspiratie voor Sinterklaas!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.