Kind Kleding

5 tips voor leuke lente kinderkleding kopen

Het is weer lente en dat betekent voor heel veel kinderen een nieuwe garderobe. Vaak groeien kinderen elk jaar wel een kledingmaat en dus kan er geshopt gaan worden. Ik heb 5 fijne en leuke tips voor lente kinderkleding.

Let op leuke lente kleurtjes

Het is ideaal als je bij een webshop op kleur kunt sorteren, want zo kun je kinderkleding bij elkaar zoeken wat ook echt bij elkaar past. Voor de lente en zomer kijk ik vooral naar natuurlijke kleuren, aangevuld met leuke pastelkleurtjes zoals lila en groen. 

Bij twijfel: size up

Kinderen groeien snel en vooral in de lente en zomer lijkt het hier altijd nog harder te gaan. Daarom koop ik kinderkleding in deze maanden altijd een maatje groter als ik twijfel. Zo kunnen ze er langer mee doen en halen ze er wel het einde van de zomer mee. 

Katoenen kinderkleding

De lente en zomer kunnen hele warme dagen hebben. De lekkerste kleding om dan te dragen is gemaakt van katoen. Voor mijn kinderen shop ik sowieso voornamelijk katoenen kleding voor jongens. Het is vaak kleding van goede kwaliteit, vlekken kunnen vaak makkelijk verwijderd worden en het kan door meerdere kinderen gedragen worden, wat weer een beetje duurzaam is. 

Mousseline kinderkleding

Wat ik een hele fijne trend vind is de kleding gemaakt van mousseline, ook katoen, maar dan net wat zachter en luchtiger. Mousseline is dezelfde stof als hydrofiel doeken en is dus ook net zo zacht en luchtig. Vooral voor meisjes is er veel leuke mousseline kinderkleding te koop. De beste meisjes jurk is wat mij betreft dan ook van mousseline, lekker luchtig. Dat draag ik zelf ook het allerliefste. 

Twinning is winning

De kinderkleding wordt steeds leuker vind ik en gaat soms ook op volwassen kleding lijken. Ik vind het dan ook enorm leuk om de kinderen niet alleen onderling te laten matchen, maar ook bijvoorbeeld qua kleuren of prints met outfits van mijzelf. Ik selecteer dan vaak op kleur, zodat ik goed overzicht heb van de kleuren die matchen met mijn kledingkast. 

Overigens vinden niet alle kinderen dit leuk, maar vooral mijn oudste twee kinderen zijn wat dat betreft net een tweeling. En ik vind het ook heel leuk!

mamalifestyle sw

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.