Pasen

5 tips voor paaseieren zoeken in de tuin met peuters

Een superleuke activiteit met Pasen is natuurlijk paaseieren zoeken. En peuters kunnen natuurlijk ook meedoen! Hoewel peuters soms nog best een handje geholpen mogen worden. Daarom vijf tips voor paaseieren zoeken met peuters in de tuin.

Hopelijk is het met Pasen lekker weer, want buiten paaseieren zoeken is natuurlijk wel het leukste. Al deze tips zijn leuk voor buiten in de tuin.

1. Gebruik prikkers om de paaseieren zoektocht makkelijker te maken

Houten prikkers met plaatjes van konijnen en pijltjes om peuters een beetje op weg te helpen, werken heel goed. Zet een prikker neer bij de verstopplek van een paasei en jouw kind hoeft niet uren te zoeken. Daarnaast is de tuin zo ook gelijk leuk versierd voor Pasen.

Tip: maak zelf prikkers met deze leuke download →

2. Gebruik herbruikbare plastic eieren om zelf te vullen

Natuurlijk zijn chocolade paaseitjes heel erg lekker, maar peuters zijn vaak ook al heel erg blij met een doosje rozijntjes of een mini rijstwafel. Plastic eieren kun je zelf vullen met het lekkers wat past bij jouw kindje. En ze kunnen jaar na jaar gebruikt worden.

Je kunt ook een bijpassend zakje of tasje gebruiken om te verstoppen met iets leuks of iets lekkers.

3. Gebruik een mandje of tasje voor de eieren

Tijdens het zoeken moeten de paaseieren natuurlijk ergens verzameld worden. Geef jouw kind een rieten mandje of tasje waar de eieren in kunnen, dat maakt het zoeken een beetje makkelijker en leuker.

Tip: een mandje van Liewood, zo kunnen kinderen ook nog zien wat ze al gevonden hebben. 

4. Alle eieren gevonden? Dan nu de rollen omdraaien

Vaak vinden kinderen het ook heel leuk om dingen te verstoppen. Laat ze dus eerst paaseieren zoeken, zodat ze snappen wat het idee is. En als alle eieren zijn gevonden, worden de rollen omgedraaid en mogen de kinderen de paaseieren verstoppen. Wel goed tellen hoeveel er verstopt worden.

5. Laat kinderen paaseieren zoeken op kleur

Meerdere kinderen of wat meer uitdaging voor jouw peuter of kleuter? Laat ze dan paaseieren zoeken op kleur. Geef elk kind een eigen kleur of vraag om eerst een bepaalde kleur te zoeken. Zo maak je de zoektocht net wat uitdagender.

Nog meer leuke ideeën voor Pasen? Bekijk de lijst met toffe paas activiteiten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.