Pasen

Mijn tips voor een paasbrunch organiseren

pasen paasbrunch organiseren

Ja, het mag weer: gezellig samen pasen vieren! Ga jij een paasbrunch organiseren? Bij deze deel ik mijn tips voor het organiseren van een paasbrunch zodat jij straks ook lekker mee kunt eten en genieten, samen met de kinderen en jouw visite. 

Bring your own party…

De makkelijkste manier om een tafel vol te krijgen met eten bij een paasbrunch organiseren is om te vragen of jouw visite zelf iets wilt maken of meenemen. Spreek wel even met elkaar af wie iets van brood, een salade of iets zoets meeneemt zodat niet iedereen met een stokbrood komt aanzetten.

Eventueel maak je een intekenlijst met verschillende dingen waarbij iedereen kan aangeven wat ze precies willen maken.

of zelf een tafel vol lekkers maken

Veel dingen zijn makkelijk vooraf te maken of te regelen, zoals broodjes die je zelf kunt afbakken of kunt halen of zelfs bestellen bij de bakkerij van jouw supermarkt. Een soep kun je ook prima een dag van tevoren maken en in kleine glaasjes serveren. Sommige salades kunnen ook prima eerder gemaakt worden. En denk ook aan iets zoets, zoals een carrot cake of bananenbrood bijvoorbeeld.

Zoete recepten

Salades

Lente borrelplank en hartige snacks

Ook ideaal voor een feest: een borrelplank! Ik maakte voor deze paasbrunch een echte lente borrelplank met allemaal lekkers om te snacken. Zo’n borrelplank staat heel mooi op tafel en is ook heel snel gemaakt met alle ingrediënten in huis. Met veel van dezelfde ingrediënten kun je ook een groenteboeketje maken.

En een ei hoort erbij, bij Pasen! Maak bijvoorbeeld eimuffins, die kun je ook leuk op de borrelplank erbij zetten. Ik heb een recept voor een eimuffin met ontbijtspek en een eimuffin met mozzarella en spinazie. Ook leuk: een ontbijtpizza met ei en groene groentes.

paasbrunch organiseren limonade drinken

Drinken: zelf tappen of zelf pakken

Heel veel soorten drinken kunnen al vooraf klaargezet worden. Wij zetten met feestjes altijd limonadetaps neer. Deze kunnen gevuld worden met elke soort drank, van water tot fruitwater of zelfgemaakte limonades of zelfs gewoon met een groot pak appelsap of ijsthee. Kinderen vinden het vaak ook heel erg leuk om zelf drinken te kunnen pakken met een limonadetap. Zet naast de limonadetap ook een paar bekers neer een bak met rietjes. Gedurende het feest kun je nog een paar ijsblokjes in de limonadetap doen zodat het drinken lekker koel blijft.

Bij deze paasbrunch hadden wij een limonadetap gevuld met water en schijfjes komkommer en een limonadetap met water, schijfjes grapefruit en takjes rozemarijn.

Bekijk deze glazen limonadetap van Hema →

Maak ook plek op tafel voor een thermoskan gevuld met heet water en een bakje met theezakjes, een bakje met lepeltjes en zakjes suiker. Zo kan visite zelf een kopje thee pakken. Wij maken kopjes koffie ter plekke met onze Nespresso machine, zo kunnen we ook een cappuccino aanbieden gemaakt met onze melkopschuimer. Maar een thermoskan vullen met koffie kan natuurlijk ook prima. Op tafel staan dan alle extra benodigdheden zoals lepeltjes, melk en suiker.

Extra tips voor een paasbrunch organiseren

Veel winkels verkopen leuke tafelkleden. Handig bij een paasbrunch, want zo hoef jij enkel het tafelkleed weg te gooien na afloop en blijft de tafel zelf schoon. Daarnaast geeft het ook sfeer natuurlijk. Zorg voor voldoende servies en bestek op tafel, zodat iedereen zelf lekker een bordje kan maken. Eventueel kun je kiezen voor houten of kartonnen servies en bestek wat na de paasbrunch weggegooid kan worden.

Activiteiten tijdens paasbrunch

Met kinderen kun je natuurlijk op zoek gaan naar eieren, maar je kunt ook zorgen voor een aantal toffe kleurplaten passend bij pasen. Het is ook altijd leuk om kinderen tijdens de paasbrunch nog een plek te maken waar eieren versierd kunnen worden. Ook zijn er bij Hema leuke knutselspullen voor Pasen te vinden →

 

Veel plezier en eet smakelijk!

Lente pasen borrelplank snack brunch lunch

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.