Eten&drinken Recepten

Supersimpel recept voor rucolapesto + tips

rucola pesto recept

De traditionele pesto wordt gemaakt met basilicum, maar geen nood als er even geen basilicumblaadjes voor handen zijn, want rucola werkt ook prima! Deze rucolapesto is ideaal voor bij pasta’s of salades en zeer makkelijk te maken. 

Door rucola te gebruiken in plaats van basilicum krijgt de pesto een wat pittigere, peperachtige smaak. Ideaal als een gerecht wel wat meer subtiele pit kan gebruiken. Voor deze pesto kun je prima rucola gebruiken die niet echt stevig genoeg meer is voor een salade, maar zonde is om weg te gooien.

Ingredienten rucolapesto

  • een halve zak rucola
  • een flinke hand vol parmezaanse kaas
  • een bakje pijnboompitten
  • 1 teen knoflook of wat knoflookpoeder
  • een flinke scheut olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Rucolapesto maken

Rooster kort de pijnboompitten tot deze goudbruin gekleurd zijn. Gebruik een keukenmachine, blender of vijzel om de rucola, pijnboompitten, parmezaanse kaas en knoflook te malen. Voeg de olijfolie toe om het geheel te mengen. Naar smaak voeg je zout en peper toe en klaar is de rucolapesto!

Je kunt deze pesto een paar dagen, maximaal een week, in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Eventueel kun je nog wat olijfolie erdoor roeren vlak voor serveren.

Gebruik de pesto bij pasta’s, salades, bruschetta’s of toast.

Varieren met pesto

Geen rucola in huis? Bijna alle groene bladgroenten of kruiden zijn geschikt om te gebruiken in een pesto, denk aan peterselie of boerenkool. Je kunt ook variëren met pijnboompitten en bijvoorbeeld walnoten of andere noten gebruiken. Bekijk het recept voor traditionele pesto genovese bij Allerhande.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.