Eten&drinken Recepten

Een lekker recept voor een pizza carpaccio

Recept pizza carpaccio

Excuses als je op dit moment zwanger bent, want dit recept moet je dan even opslaan voor wanneer het wel weer mag. Maar deze pizza carpaccio is absoluut de moeite waard om minstens één keer te eten. Of elke week, dat mag natuurlijk ook. 

Het recept voor deze pizza carpaccio is gebaseerd op de onovertroffen carpaccio pizza van restaurantketen Woodstone. En hoewel deze pizza niet zo lekker is als bij Woodstone is het toch een prima alternatief als je even geen oppas hebt, maar wel lekker wilt eten.

Nodig voor pizza carpaccio

– spelt pizzabodem (bijvoorbeeld bij Albert Heijn of Ekoplaza)
– geraspte kaas of mozzarella
– rosbief of carpaccio
– komkommer
– tomaat
– rode ui
– rucola
– parmezaanse kaasvlokken
– pijnboompitjes
– zout en peper
– eventueel een scheut balsamicosiroop

Recept pizza carpaccio

Beleg de pizzabodem met de kaas en doe deze in de oven volgens de beschrijving, waarschijnlijk zo’n 5 á 10 minuten. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en rode ui klein en meng het met elkaar in een bakje. Rooster de pijnboompitjes tot deze goudbruin zijn in een pan zonder boter of olie. Als de pizza klaar is in de oven kun je deze beleggen met de rosbief of carpaccio. Daarna doe je de komkommer, tomaat en rode ui op de pizza. Strooi wat rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaasvlokken over de pizza. Naar smaak kun je nog wat zout en peper en eventueel een scheut balsamico-azijn over de pizza doen.

Vervolgens kun je direct de pizza eten. Eet smakelijk!

Bekijk ook het recept voor flammkuchen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.