Tuin Wonen

Tips voor een kindvriendelijke tuin voor het hele gezin met fijne loungeset

Als er iets is waar ik blij mee ben bij ons thuis, dan is het wel de tuin. De kinderen spelen graag buiten en ik vind het heerlijk om tussen het groen buiten te genieten. En dat kan met onze kindvriendelijke tuin en kindvriendelijke loungeset.

Onze kindvriendelijke tuin

Wij hebben een standaard achtertuin, zoals zoveel Nederlandse achtertuinen. Vierkant van vorm met een grasveldje, een border met beplanting, het houten speelhuisje waar nu de afvaltonnen staan, een biertafelset en een loungebank.

De oudste kinderen spelen graag bij het speeltuintje achter ons huis, maar we hebben ook nog een peuter rondlopen die natuurlijk meer in de tuin speelt.

Mijn tips voor een kindvriendelijke tuin

 • Een grasveldje waar gevoetbald kan worden, een zwembadje neergezet of gewoon lekker gespeeld kan worden met buitenspeelgoed. En ja, bij voorkeur echt gras, want beter voor de natuur en als er eenmaal een goede grasmat in ligt, valt het echt heel erg mee met onderhoud.
 • Buitenkleden, echt, ik zweer erbij. Lekker voor op de harde tegels, maar ook voor op het grasveld als het bijvoorbeeld wat koeler is.
 • Een plek om hutten te bouwen of een tentje neer te zetten, dat vinden mijn kinderen zo ontzettend leuk. Eerst een tent bouwen, vervolgens inrichten met de beste tuinkussens en daarna lekker spelen.
 • Zorg voor genoeg schaduw, want hoe lekker de zon ook kan zijn, het kan ook schadelijk zijn.
 • Een regenton is ideaal met kinderen, want het water kan gebruikt worden voor planten water geven en spelen met water. En het scheelt ook nog eens knoeien met water binnen bij de wasbak.
 • Een lekkere plek om te zitten en iets te eten en te drinken. Vooral de oudste twee kinderen komen soms vermoeid de tuin binnen voor iets lekkers.

Een kindvriendelijke loungeset kiezen

Wij hebben gekozen voor een houten loungeset van Wehkamp met lichtgrijze kussens. Het is een hoekbank die groot genoeg is voor ons hele gezin en bestaat uit elementen die samen een hoek vormen, maar andere opstellingen zijn ook mogelijk. Het is een houten frame waar ook al op gezeten kan worden zonder kussens, handig voor in de winter of op regenachtige dagen.

Wij kozen bewust voor een loungeset waar de kinderen zelf op en af kunnen klimmen, ook onze peuter. Daarnaast is het zitvlak diep genoeg zodat er niet snel valgevaar is. De kussens zijn stevig en kunnen door de ritsen gewassen worden. Maar tot nu toe hebben we vlekken vooral met een doekje schoongemaakt.

De loungeset in onze tuin wordt regelmatig gebruikt. Op warme dagen eten we vrij vaak buiten en gebruiken we bijzettafeltjes als eettafels bij de loungebank. Daarnaast worden er boeken en tijdschriften op gelezen, soms dutjes gedaan, spelletjes gespeeld en vanaf hier heb ik goed zicht op de tuin als de kinderen hier spelen. En ’s avonds als de kinderen op bed liggen, drinken we hier graag een kopje koffie of een wijntje.

mamalifestyle sw

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Nicole
  maart 25, 2024

  Wij hebben ook een loungeset, zo erg fijn!

 • Reageren
  Judy Broekhof
  maart 25, 2024

  Dat ziet er wel heel gezellig uit, Marike!

 • Reageren
  famke
  maart 25, 2024

  Ook zo heerlijk voor een middagdutje 🙂

 • Reageren
  Marieska
  maart 26, 2024

  Super mooie foto’s … Dan krijg je toch zin in de zomer <3

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.