Evenementen Uitgaan & reizen

Het weekend van de Rollende Keukens

rollende keukens

Vorig jaar stond Twitter er opeens vol mee: Rollende Keukens. Het bleek een festival te zijn waar de muziek eten is en het bier een goede cocktail of bijzondere limonade. En het goede nieuws? Van 9 tot en met 12 mei vindt Het weekend van de Rollende Keukens 2013 plaats. 

rollende-keukens-vitamini rollende keukens-zwart-goud

De naam ‘Het weekend van de Rollende Keukens’ klinkt misschien wat gek, maar is absoluut goed gekozen. Het festival vindt namelijk plaats in een weekend (en dat weekend is dit jaar extra lang dankzij Hemelvaart) en het eten haal je bij rollende keukens. Op het terrein bij de Westergasfabriek staan namelijk auto’s, oldtimers, fietsen en barbecue’s op vier wielen waar jij je eten en drinken kan halen. En dat varieert van een goede lamsburger tot een frambozenmojito tot kaasfondue tot het zwarte goud oftewel koffie.

Mobiel eten

Het zijn letterlijk mobiele eetgelegenheden. Overal kun je iets halen, soms kun je ergens zitten, maar eigenlijk loop je vooral rond om te kijken, te proeven en te genieten.

Alles is origineel en bijzonder. Iedereen heeft aandacht besteed aan een mooie wagen of aan heel goed eten. En omdat de sfeer heel ongedwongen is en je lekker kunt rondlopen en overal wat te eten kunt halen en delen, is het een heel prettig festival.

Veel lekkers

Mijn tip: ga sowieso met een lege maag naar het Weekend van de Rollende Keukens, want je zult genoeg lekkers tegenkomen op het festival. En een nog betere tip: ga met een groepje zodat je bij veel verschillende plekken eten kunt halen en kunt delen met elkaar. Zo weet je zeker dat je niets lekkers mist.

Smokey Goodness

Mijn favoriete mobiele eetgelegenheid is ook dit jaar weer aanwezig: Smokey Goodness. Ze verkopen helaas alleen vlees en geen vegetarische gerechten, maar de rijdende barbecue en de passie die deze mannen hebben voor vlees braden is het bekijken absoluut waard! Oh en de combinatie van bijzondere broodjes met verse groente en overheerlijk vlees kun je niet aan je voorbij laten gaan!

Toegang gratis!

De toegang voor het festival is gratis, het eten natuurlijk niet. Gelukkig zijn er een heleboel betaalbare gerechten te halen! Voor een impressie en meer informatie kun je op de website kijken van Het weekend van de Rollende Keukens.

rollende-keukens-kippenkar rollende-keukens-tapas rollende-keukens-sangria-ra rollende-keukens-soepbus rollende-keukens-tent

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Wimke
  mei 9, 2013

  Hier moet ik heen..natuurlijk om mijn ogen uit te kijken..wat geweldig leuk bedacht! Maar “een beetje heel veel trek” is ook zeker niet verkeerd:-D Leuke tip!

 • Reageren
  Smokey Goodness
  mei 13, 2013

  Hi, leuk om te lezen dat wij je favoriet zijn! Mocht je een keer een vega bite willen let us know! We hadden dit jaar een salade van gegrilde groenten met parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico dressing voor je 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.