Reizen Uitgaan & reizen

Lyngvig Fyr vuurtoren in Denemarken met toffe natuurspeeltuin

Als Denemarken ergens bekend om staat, dan is het wel om de prachtige stranden en duinen met natuurlijk ook vuurtorens. De Lyngvig Fyr is een vuurtoren die aan het Ringkobing Fjord ligt en naast de vuurtoren is er natuurlijk een heerlijk zandstrand, een toffe natuurspeeltuin en een heel leuk winkeltje.

De Lyngvig Fyr vuurtoren ligt vlakbij het plaatsje Hvide Sande wat vertaald kan worden als wit zand. De witte vuurtoren is een van de mooiste vuurtorens van Denemarken. Volgens Tripadvisor staat deze zelfs in de top 3.

Praktische informatie voor Lyngvig Fyr bezoeken

Vlakbij de vuurtoren is een parkeerterrein waar genoeg ruimte is en gratis geparkeerd mag worden. Bij het winkeltje/restaurantje kun je toegang kopen tot de vuurtoren, dat komt neer op ongeveer 1 a 2 euro per persoon. De natuurspeeltuin en het strand zijn – uiteraard – gratis toegankelijk.

Lees meer praktische informatie over de Lyngvig Fyr bij Visit Denmark →

Restaurantje en winkeltje

Bij de vuurtoren zit een klein winkeltje en horecagelegenheid. Het is niet heel groot, maar met het terras buiten erbij is er toch genoeg plek voor mensen om wat tet eten en te drinken. In het winkeltje kan ook de toegang voor de vuurtoren betaald worden.

Natuurspeeltuin bij Lyngvig Fyr

Rondom het cafeetje zit ook een natuurspeeltuin waar kinderen leuk kunnen spelen, ideaal voor als ouders even op het terras willen neerstrijken. Er is een schommel, roetsjbaan, glijbaan en verschillende houtstronken om overheen te lopen. De speeltuin is leuk voor peuters en kleuters, oudere kinderen zullen zich hier niet heel lang kunnen vermaken.

Lyngvig Fyr vuurtoren

De Lyngvig Fyr vuurtoren biedt na een stevige klim een prachtig uitzicht over het strand van de westkust van Denemarken, maar ook het binnenland met het Ringkobing Fjord. Zoals vaak bij een vuurtoren bestaat de klim uit een flink aantal traptreden, maar het is met kinderen prima te doen. Bovenaan de vuurtoren kun je rondom lopen, om vervolgens weer aan de klim naar beneden te beginnen.

Strand bij de Lyngvig Fyr

Naast de ingang van de vuurtoren ligt de strandopgang. Het is een flinke duin en wel een beetje een klim waarbij kleine kinderen soms even een handje geholpen moeten word

en, maar het uitzicht vanaf de top van de duin is prachtig aan zowel de kant van de zee als het landschap met de vuurtoren op de voorgrond. Het strand is een heerlijk breed zandstrand waar het heerlijk spelen is en met mooi weer ook in het water gespeeld kan worden.

Bekijk nog veel meer leuke tips voor een vakantie in Denemarken →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.