Evenementen Uitgaan & reizen

5x lekker eten op Rollende Keukens

rollende keukens

Het weekend van de rollende keukens is misschien wel het tofste foodfestival van ons land. Maar als je het festival voor het eerst bezoekt, kun je best overweldigd raken door het gigantische aanbod van lekker eten. Bij deze dus 5 tips voor het lekkerste eten van de Rollende Keukens

Smokey Goodness

Het beste barbecuevlees dat je ooit zult proeven haal je bij Smokey Goodness. Dat bewijst zich wel door de lange wachtrijen ieder jaar en de passie waarmee ze werken bij Smokey Goodness. Vaak zijn zijn de eersten die de barbecue aansteken. En niet voor niets, want het broodje slow roasted pork smelt op je tong. Bekijk meer op de website website.

Vlees noch Visch

Misschien ken je Vlees noch Visch wel van de Sunday Market of van Mysteryland, maar feit blijft dat je niet om ze heen kunt, want ze zijn op steeds meer plekken te vinden. Bij een prachtige grote tent op het midden van het terrein haal je de lekkerste vegetarische gyros waarvan je niet zult geloven dat het vegetarisch is. Maar lekker? Dat is het absoluut! Bekijk meer op de website.

Box Ouwe

Het weekend van de Rollende Keukens bezoek je natuurlijk niet alleen, al is het alleen maar omdat de boxen van Box Ouwe voor minimaal 2 personen zijn. Er zijn verschillende soorten, maar de Daddy Cool Box is erg geschikt als je veel verschillende smaken en texturen wilt proeven. De zachte humus, de frisse tapenade en de heerlijke buffelmozzarella zijn een perfecte combi voor op een festival. Bekijk meer op de website.

Cantina Mexicana

Guacamole maken is nog best een kunst, maar bij Cantina Mexicana weten ze hoe het moet. En hoewel een festival soms vers eten onmogelijk maakt, is dat hier zeker niet het geval. De guacamole is vers, fris en heerlijk in combinatie met de tacochips en de salsa. Bekijk meer op de website.

Waffels op wielen

Het klinkt heel simpel, wafels en stroopwafels, maar deze worden continu vers gemaakt en er zijn verschillende toppings verkrijgbaar. Een aanrader is een verse wafel met lemon curd en slagroom. En een groot voordeel: de wafel krijg je op een stokje, heel handig om mee het terrein over te lopen. Bekijk meer op de website.

 

Durf je…?

Klinkt het je allemaal niet uitdagend genoeg? Ga da insecten eten! Bij de Microbar kun je sprinkhanen en meelwormen eten. De meelwormen zitten in een kruidige loempia, de insecten zelf hebben weinig smaak, maar als er na een hap een worm uit je loempia steekt kijk je waarschijnlijk wel een beetje vreemd op.

Het weekend van de Rollende Keukens kun je vandaag nog bezoeken tot 23 uur op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.