Reizen Uitgaan & reizen

Bezoekje aan de Uendelige Bro in Aarhus, Denemarken

Aarhus is een waanzinnig leuke stad, maar ook net buiten de stad is veel moois te vinden. De oneindige brug – uendelige bro in het Deens – is daar een mooi voorbeeld van. Het is een brug in een cirkel waarbij je deels over het strand en deels over de zee loopt. Lees en bekijk meer van dit plekje dat je niet mag missen als je in Aarhus bent.

Lees meer tips voor Denemarken →

Uendelige bro in Aarhus

De oneindige brug in Aarhus ligt net buiten de stad, maar heeft dus wel een mooi uitzicht op de stad. Daarnaast ligt de brug op een mooi en rustig stuk zandstrand. De brug is gemaakt van houten planken en is breed genoeg om met twee personen naast elkaar overheen te lopen. De brug is vrij toegankelijk. In principe ligt de brug er van april tot en met oktober.

De oneindige brug is een ontwerp van de Deense architecten Niels Povlsgaard en Johan Gjødes van Gjøde & Povlsgaard Arkitekter en gebouwd in 2015. Hoewel de brug er eigenlijk maar tijdelijk zou staan, bleek die zo populair dat deze er tot op heden nog te vinden is. Het is bedoeld als een soort oneindig panorama van land en zee met stad en natuur. In zijn geheel is de brug 60 meter. De brug ligt ongeveer 1 a 2 meter boven water, afhankelijk van het getijde.

Kijk ook even dit gave filmpje van de brug →

Tip: wil je rustig over de brug lopen? Bezoek de brug dan in de ochtend.

Praktische informatie over de infinite bridge in Aarhus

Er zijn twee plekken waar je met de auto kunt parkeren om bij de brug te komen. Vanaf beide parkeerplaatsen is het nog een klein stukje lopen.

  • Marselisborg Dyrehave
  • Varna Palæet

Tip: parkeer bij Marselisborg Dyrehave en bekijk de herten en zwijnen daar.

Lees meer over de oneindige brug van Aarhus bij visitaarhus.com

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.