Dagjes uit Uitgaan & reizen

Ontdek de gemeente Haarlemmermeer op de fiets

Babboe City bakfiets testen - fietsen in de Haarlemmermeer

Een paar weken geleden mochten we de Babboe City bakfiets testen en dus werd de omgeving Haarlemmermeer verkend. En wat bleek: de Haarlemmermeer is ideaal voor een rondje fietsen met kinderen en onderweg kom je een hoop leuke plekken tegen. 

Eten & drinken in Hoofddorp centrum

Voor eten kun je terecht bij het vernieuwde restaurant van La Place in de V&D, Bagels&Beans heeft ook kinderstoelen, Koffie & Zo is druk en gezellig en Woodstone is vooral geschikt voor oudere kinderen (of kinderen die net als Javian dol zijn op olijven). Een goede koffie drink je bij Doppio of Barista Cafe en een ijsje haal je bij Pronto.

Vliegtuigen spotten bij Schiphol

De gemeente Haarlemmermeer is voornamelijk bekend door het vliegveld Schiphol. Kinderen kunnen hier hun ogen uitkijken met alle vliegtuigen die overvliegen. Vanaf het centrum van Hoofddorp kun je gemakkelijk naar Schiphol vliegen en bijvoorbeeld een kijkje nemen op het Panoramaterras, maar als je nog energie over hebt kun je ook doorfietsen naar de McDonalds bij Schiphol Noord waar ook een speciaal terras is voor vliegtuigspotters.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 vliegtuigen spotten

Pannenkoeken eten bij de Konijnenberg

In Heemstede vind je pannenkoekenrestaurant de Konijnenberg, een zeer populaire plek om uit te gaan met kinderen. En niet voor niets, want de service is goed en de pannenkoeken zijn heerlijk. Als je vanaf het centrum komt, fiets dan langs de N201 tot aan het Oude Slot in Heemstede en dan recht door het Groenendaalse Bos (hier loopt een fietspad doorheen, die helaas niet op Google Maps staat) zo recht op het restaurant af. De Konijnenberg ligt ook zeer dichtbij Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa.

Pannenkoeken bij de Konijnenberg Haarlemmermeer

Haarlemmermeerse Bos

Toen wij de Haarlemmermeer aan het ontdekken waren met de bakfiets kwamen we ook langs Mysteryland in het Haarlemmermeerse Bos, maar ook zonder groot festival is het Haarlemmermeerse Bos de moeite waard om doorheen te fietsen. Een deel van het bos was onderdeel van de Floriade van 2002 en je vindt in het bos Vork&Mes; een restaurant in een zeer futuristisch gebouw met waterval, maar het eten is absoluut er heerlijk (vooral voor oudere kinderen geschikt).

Nu de zomer ten einde is, moet je kinderen wel goed inpakken als je een stuk wilt gaan fietsen. Bekijk via AW15 nieuwe wintercollecties voor een mooie winterjas, sjaal of warme kleding.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.