Kind Lezen

Toffe leerzame kinderboeken over dieren van Owen Davey

Kinderboeken Owen Davey haai ahoi allemaal apen wild van katten

Leerzame kinderboeken die ook nog eens heel leuk zijn én er tof uit zijn met prachtige illustraties? Die maakt de kinderboekenillustrator Owen Davey. Wij hebben drie boeken van hem in huis, elk over een ander dier. En allemaal heel tof om voor te lezen, juist nu de kinderen thuis zijn. 

Mijn oudste zoon is ontzettend leergierig en daarom hebben wij thuis best een grote collectie aan leerzame boeken, maar niet alle boeken vallen in de smaak bij mijn andere zoon. Maar de boeken van Owen Davey bevatten zulke toffe illustraties dat iedereen bij ons thuis deze boeken graag leest. Voor oudere kinderen zijn deze boeken natuurlijk ook heel geschikt om zelf te lezen.

Owen Davey kinderboek haai ahoi

‘Haai Ahoi’ van Owen Davey

Het boek ‘Haai ahoi’ bevat allemaal algemene vinformatie, een hoofdstuk in het boek en een term die Javian altijd aan het lachen maakt. Haai Ahoi vertelt letterlijk alles over haaien van tanden tot wat er op het menu staat en zelfs hoe haaien geboren worden. Uiteraard bestaat uit boek uit fantastische illustraties, gave infographics en heel veel leerzame vinformatie. Enne een fijne tip: dit boek is nu maar 7,90 bij bol.com!

Bestel Haai Ahoi! →

Owen Davey kinderboek wild van katten

‘Wild van Katten’ van Owen Davey

Een boek met alles over katten, waarvan er volgens wetenschappers 37 tot 41 verschillende soorten zijn. Van de tijger tot ocelot en poema, alles over de deze wilde katten komt aan bod. Met informatie over jagen, welke kat de langste hoektanden heeft en welke het snelste landdier is. Ook heel leuk om te zien: het overzicht met alle katten op schaal van klein naar groot in vergelijking met de mens.

Bestel Wild van katten →

Owen Davey kinderboek allemaal apen

‘Allemaal apen’ van Owen Davey

In dit boek krijg je antwoord op vragen zoals ‘is een aap mijn oom?’, maar ook wat het betekent als we het hebben over apen uit de oude wereld of apen uit de nieuwe wereld en verhalen over apen in de ruimte. Ook mooi dat er in het boek aandacht wordt besteed aan ontbossing en hoe dat van invloed is op de apenwereld.

Bestel Allemaal apen →

Andere leerzame kinderboeken van Owen Davey

Naast de boeken die wij in huis hebben zijn er nog een aantal soortgelijke boeken van Owen Davey, zoals het boek ‘Coole kikkers‘ en ‘Knettergek van kevers‘. Het laatste boek hebben we al een keer geleend bij de bieb en is ook heel tof. Daarnaast zag ik dat er ook een boek is dat heet ‘Ongelofelijke octopussen‘, gezien de illustraties op de voorkant van het boek belooft ook deze weer heel gaaf te worden.

Heb jij al een boek van Owen Davey in huis? 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.