Bananenbrood blijft een van mijn favoriete keuzes voor ontbijt of als tussendoortje. Ik vind het persoonlijk meer op een cake lijken dan een brood. Door de banaan en de blauwe bessen is het heerlijk zoet! Mijn kinderen zijn er helemaal weg van en ruiken het al wanneer mama weer bezig is in de keuken om een nieuw exemplaar te maken.
Dit bananenbrood met blauwe bessen staat binnen een uur op tafel. Nog wel even laten afkoelen en dan heerlijk genieten. Dit brood kun je zeker nog vijf dagen goed bewaren in de koelkast of vries het per plak in. Zo kun je elke keer genieten van een vers plakje ‘cake’.
Wat heb je nodig
- 3 grote bananen
- 3 eieren
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram roggemeel of volkorenmeel
- 2 el honing of 1 tl vanille extract (optioneel)
- 150 gram blauwe bessen, bij voorkeur vers. Met blauwe bessen uit de vriezer blijft de cake vrij nat.
- 50 gram moerbeien
- 1 tl kaneel
- 1 el bakpoeder
- snufje zout
- wat moerbeien, noten en zaden voor de topping
Stappenplan
Prak de bananen met een vork fijn. Klop in een mengkom de eieren en voeg hierbij de banaan. Roer goed door met een spatel.
Voeg hierbij het boekweitmeel en roggemeel, bakpoeder, vanille extract of honing, kaneel en het zout toe en meng dit met een spatel goed door elkaar.
Als laatste voeg je de moerbeien en blauwe bessen toe en roer dit voorzichtig met een spatel door het mengsel. Doe het mengsel in een cakeblik bedekt met bakpapier. Strooi er wat noten, zaden en moerbeien over en zet het 40 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Ook heerlijk met een laagje pindakaas! Geniet ervan!
Bekijk ook drie heerlijke variaties voor een basis bananenbrood.
1 reactie
Wimke
februari 28, 2016Die laatste foto is zo mooi, ik kan gewoon “zien” hoe lekker het brood zal smaken!?