Eten&drinken Recepten

Nicecream! Ontbijten met ijs zonder schuldgevoel!

IMG_4912[1]

Ontbijten met ijs klinkt als muziek in de oren, maar helaas is het niet zo gezond. Dit ijs, gemaakt van onder andere bananen, is guilt-free en is ook nog eens super makkelijk om te maken. Voeg granola en vers fruit toe en je hebt een perfect ontbijtje!

In de vriezer heb ik altijd een of twee bananen in plakjes liggen. Ideaal voor in de smoothie en voor dit heerlijke nicecream, wat een ander woord is voor ‘ijs’ gemaakt van bevroren bananen. Nu heb ik er blauwe bessen bij gedaan, maar denk ook eens aan ander fruit zoals aardbeien of mango. Ook lekker is het om in plaats van fruit een lepel pindakaas toe te voegen en wat chocoladestukjes. Iets minder healthy misschien, maar zo ontzettend lekker als toetje bijvoorbeeld. Laat je inspireren en geef vooral je eigen draai eraan. Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen

  • 2 bevroren bananen
  • 1 doosje blauwe bessen uit de diepvries
  • 100 ml coconutmelk van Alpro
  • Garneer het met je favoriete fruit of granola
  • Eventueel een scheutje honing als je het wat zoeter wilt

Stappenplan nicecream

Haal de bevroren banaan een klein half uurtje voordat je het gaat maken uit de vriezer. Doe de bevroren stukjes en blauwe bessen in de keukenmachine of een krachtige blender. Schenk de melk en eventueel de honing erbij en meng het tot een romig mengsel.

Mocht het nog iets te dik zijn voeg dan nog wat melk toe. Garneer het met het fruit en granola en ga dan snel lekker genieten van je nicecream!

Het grote voordeel van nicecream is dat kinderen hier ook van kunnen genieten zonder het risico op veel suikers. Ontbijten met ijs is echt een feestje en daardoor heel geschikt voor het weekend of een feestdag.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.