Eten&drinken Recepten

Verrassende ovenschotel met witlof en mango chutney

Het is geen voor de hand liggende combinatie, maar het maakt deze witlof ovenschotel wel ontzettend lekker: witlof met mango chutney. Lees meer over dit recept dat mij heel dierbaar is.

Dierbaar recept voor een ovenschotel

Toen ik nog een kind was, bedacht mijn moeder dat wij als kinderen ook wel eens verantwoordelijk mochten zijn voor het eten. Zo ging ik de keuken in met mijn lieve oma om samen een recept te bedenken en maken, om zo te oefenen voor thuis. Het werd dit recept met witlof en mango chutney. Hoewel ik geen fan was van witlof bleek ik het in deze combinatie heel lekker te vinden. Sindsdien staat het een paar keer per jaar op tafel en hebben een aantal kinderen van mij het ook weten te waarderen.

Het fijne is dat de witlof helemaal niet meer bitter is, maar een zoete smaak krijgt door de mango chutney. Veel kinderen vinden witlof daardoor wel lekker om te eten.

Ingrediënten witlof ovenschotel

  • twee witlof stronken
  • een zak aardappelschijfjes van 400 gram
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • een halve pot mango chutney
  • een zak geraspte kaas

Recept ovenschotel met witlof, gehakt en mango chutney.

Bak het gehakt, desgewenst met gehaktkruiden, rul in de pan. Snijd de witlof stronken door midden en haal het bittere middenstuk eruit door een piramide uit de onderkant te snijden. Doe de witlof in een kookpan en zet zachtjes aan. Voeg twee grote eetlepels mango chutney toe en roer goed door totdat de witlof iets gaat slinken. Voeg naar smaak nog meer mango chutney toe.

Vul nu de ovenschaal met een laag gehakt, vervolgens een laag witlof met mango chutney. Daarna een laag aardappelschijfjes en vervolgens geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden voor 25 minuten of totdat de aardappelschijfjes gaar zijn.

Eet smakelijk!

Bekijk nog meer recepten voor avondeten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.