Flatbread… Ik vond het altijd maar gek, want is het nou een wrap, een pannenkoek of een pitabroodje? Eigenlijk geen van allen en toch alles, want flatbread neemt van allen producten het beste. Zo ontstond er een nieuw product dat zich uitstekend leent voor beleggen met allerlei ingredienten. Bekijk deze variant van flatbread met mozzarella en nectarine.
De inspiratie voor deze flatbread kwam van Pinterest waar ik zocht naar ideeen. Ik kwam een variant tegen met perzik en mozzarella en dat leek me erg lekker.
Nodig voor zomerse flatbread
- Flatbread of Libanese wraps
- 1 mozzarella bol
- anderhalve nectarine
- een handje vol rucola
- balsamicostroop
- zout en peper
Geen flatbread kunnen bemachtigen? Bekijk het recept van Uit Paulines Keuken.
Stappenplan flatbread
Bedek de flatbread met plakjes mozzarella tot de rand, houd een vingerdikte als afstand. Snijd daarna de nectarine in stukjes en leg deze op het flatbread. Deze kan nu in de oven voor 10 minuten op 160 graden.
Verdeel de rucola erover, besprenkel met balsamicostroop en voeg naar smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Bekijk ook het recept voor flammkuchen en pizza carpaccio. Deze variant met flatbread kwam ook voor in het mamalifestyle maandoverzicht van juni 2016.
2 reacties
Saskia
juli 16, 2016Oh dit ziet er super smakelijk uit!
Wimke
februari 20, 2019Bij ikea -food ligt in de vriezer ook bröd wat er geschikt voor is???