Eten&drinken

Gezonde snacks voor onderweg

gezonde snacks voor onderweg naar vakantie met kinderen

De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent lange files richting vakantieverblijven in Frankrijk, Spanje of Italië. Gemiddeld reizen we zo’n tien uur met de auto om de vakantiebestemming te bereiken en de grote vraag blijft dan: wat eten we tijdens deze rit?  We geven een aantal tips voor gezonde snacks voor onderweg die ook nog eens heel lekker zijn. 

gezonde snacks snoepgroenten komkommer

1. Snackgroenten

Tomaatjes, kleine worteltjes, reepjes paprika en stukjes komkommer lenen zich bij uitstek als een lekkere snack onderweg. Maak er bijvoorbeeld een yoghurtdip of verse guacemole bij. Stop het in een koeltas met koelelement en ook na uren rijden, heb je nog steeds een verfrissende versnapering.

gezonde snacks voor onderweg - verse smoothie

2. Zelfgemaakte smoothies

Als je dan toch een koeltas tot je beschikking hebt, maak dan de avond voor je vertrekt een gezonde smoothie met al het fruit dat je anders weg had moeten gooien. Doe aluminiumfolie om de fles en leg het in het vriesvak. Zo blijft de smoothie langer koel, ook in een warme auto.

gezonde snacks walnoten

3. Noten

Noten of gedroogd fruit zijn een fijne vervanger van snoep en chips. Let wel op: in noten zit veel (vooral onverzadigd) vet. Hoeveel dit is, verschilt per soort. Hazelnoten, walnoten en amandelen bevatten meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda’s.

gezonde snacks voor onderweg - pasta salade in weckpot - vakantie met kinderen

4. Salade in een weckpot

De weckpot is de (her)ontdekking van het afgelopen jaar. Je kunt er van alles mee. Een weckpot is bijvoorbeeld een handige manier om een salade voor onderweg mee te nemen. Vul de pot laagje voor laagje met dressing, groente en/of fruit, pasta, sla en sluit af met noten of pitten. Om de salade lekker fris en koel te houden, verpak je de pot in aluminiumfolie.

gezonde snacks voor onderweg - wrap met verse smoothie - vakantie kinderen

5. Wraps

Makkelijk om mee te nemen en eindeloos met beleg te combineren: wraps! Beleg bijvoorbeeld een meergranen wrap met kipfilet, roomkaas en rucola. Of met zalm, kruidenkaas en sla. Om je vingers bij op te eten!

Bron en beeld: La Place

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.