Een echte winterse maaltijd: boerenkoolstamppot! Maar dan wel met vegetarische gehaktballetjes en champignons in een kruidige jus.
Nodig voor boerenkoolstamppot met vega balletjes
- stamppot aardappelen
- boerenkool
- rode ui
- vega balletjes
- champignons
- Provençaalse kruiden
- tijm
- ketchup
- currysaus
- roomboter
Recept boerenkoolstamppot met vegetarische gehaktballetjes
Start met het koken van de stamppot aardappelen. Snijd daarna de rode ui klein en fruit deze in een pan met roomboter op middelhoog vuur. Snijd daarna de champignons, halveer de vegetarische gehaktballetjes en voeg deze toe aan de rode ui. Doe hier wat Provençaalse kruiden en tijm bij en bak alles met wat extra roomboter. Voeg als de champignons goed gebakken zijn wat ketchup en currysaus toe met een scheutje water. Roer het geheel goed door totdat de sauzen zijn gemengd met het water en er een jus ontstaat. Voeg de rauwe boerenkool toe aan de stamppotaardappelen en laat even mee koken. Giet het geheel daarna af en stamp met een stampotstamper. Serveer de stamppot met de vega gehaktballetjes, champignons en de jus.
Eet smakelijk!
0 reacties