Muffins, een traktatie voor jezelf, partner en natuurlijk je kinderen! Deze gezonde havermoutmuffins met banaan en aardbei zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje.
Bananen, wie kent ze niet? Favoriet bij kinderen, bevat veel vezels en zit boordevol vitaminen en mineralen. Een banaan eten heeft veel voordelen, maar is vooral ook lekker. Je kunt er zoveel verschillende en gezonde gerechten mee maken. Denk aan een bananenbrood, pannenkoeken van ei en banaan en natuurlijk deze heerlijke havermoutmuffins.
Nodig voor 6 grote havermoutmuffins
- 100 gram aardbeien
- 2 (rijpe) bananen, hoe rijper hoe zoeter de muffin
- 1 ei
- 100 ml melk
- 100 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel of speculaaskruiden
- snufje zout
- scheutje honing voor wanneer je de muffins wat zoeter wilt maken
Stappenplan recept havermoutmuffins
Verwarm de oven op 200 graden
Vet met een kwastje de muffinvormpjes in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kokosolie of een bakspray.
Prak de aardbeien en banaan met een vork fijn en meng dit met het ei goed door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng ook dit weer door elkaar. Verdeel het over de muffinvormpjes en zet het ongeveer 25 minuten in de oven.
Als je de muffins hebt gemaakt, kun je ze nog 2 dagen goed bewaren. De volgende dag mee in de broodtrommel voor de kids of ideaal voor wanneer je de volgende dag vroeg weg moet. Neem het mee voor onderweg en in combinatie met een cappuccino heb je een waar genietmomentje.
Beeld: Janneke Koijen
0 reacties