Mama Zelfzorg

Nederlandse mama’s willen vaker seks

Nederlandse mama wil vaker seks

Tegenwoordig leven we met de agenda in de hand. Papier of digitaal: we plannen het liefste alles in het leven. En dus ook de seks… In maar liefst 39% van de relaties met jonge kinderen wordt de seks gepland, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Kek Mama. En Nederlandse mama’s willen vaker seks!

Vaker seks

Ondanks alle geplande seks blijkt ook dat moeders vinden Nederlandse mama’s dat er te weinig gebeurt tussen de lakens. Zo’n 44% van de ondervraagde mama’s gaf aan dat ze vaker seks willen, aldus Kek Mama. En hoewel de seks gepland wordt, lukt het niet altijd om ongestoord te vrijen. Ouders vrijen het bij voorkeur als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn, maar toch is 14% wel eens betrapt door hun kroost.

De eerste keer

Gemiddeld wordt er tot zo’n 50 dagen na de bevalling gewacht voor er weer gesekst wordt. Maar ondanks deze wachtperiode is de gemiddelde Nederlandse vrouw over deze eerste keer na een bevalling niet te spreken, in tegenstelling tot de Nederlandse vader. Want waar van de mannen 77% genoot van deze ‘eerste keer’, is maar 56% van de vrouwen enthousiast. 28% vond er maar weinig aan en 5% durft zelfs te zeggen dat ze het ronduit vreselijk vonden.

Seksfantasieën

Andere opvallende resultaten uit dit onderzoek waren bijvoorbeeld:
– 10% van de vaders zegt dat hun vrouw seks wel eens als beloning of straf gebruikt
– 29% van de moeders wel eens met een vrouw zou willen vrijen
– 74% van de moeders seksfantasieën heeft, zoals vastgebonden worden of seksen met meerdere mannen tegelijk.

Kek Mama

Het onderzoek van Kek Mama is uitgevoerd door bureau TeraKnowledge onder 700 Nederlandse moeders van 20 tot 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar en nog eens 75 van hun partners door middel van online interviews. Het complete onderzoek is te lezen in het tijdschrift Kek Mama, dat op 20 juni verscheen.

Beeld: J. Ronald Lee via Flickr.com

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.