Kind Verzorging

3x merken voor baby verzorgingsproducten zonder parabenen

Baby verzorgingsproducten zonder parabenen

Voor jouw baby wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste. En dus ook op het gebied van verzorgingsproducten, maar waar moet je op letten bij de samenstelling van ingrediënten? De meeste producten bevatten parabenen, terwijl baby verzorgingsproducten zonder parabenen net zo goed hun werk doen. Lees meer over parabenen en waarom je deze willen vermijden en welke drie merken baby verzorgingsproducten zonder parabenen verkopen. 

Tegenwoordig zijn veel verzorgingsproducten voor baby’s milder en zachter voor de huid en er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Toch bevatten sommige producten nog ingrediënten die je misschien liever niet op het huidje van je baby smeert, zoals bijvoorbeeld parabenen.

Wat zijn parabenen?

Parabenen zijn chemische stoffen die een conserveerde eigenschap hebben, ze worden dus aan producten toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Ze komen voor in onze tandpasta, shampoo en andere schoonheidsartikelen, maar ook in schoonmaakartikelen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan op het gebied van parabenen en wat het effect kan zijn van langdurig gebruik. Deze onderzoeken stonden vooral in het teken van de relatie tussen parabenen en kanker en daaruit bleek dat de stoffen bij langdurig gebruik kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Parabenen worden ook wel ‘hormoonverstorende stoffen’ genoemd. Deze zouden vooral op langere termijn, dus op latere leeftijd, problemen geven bij de vruchtbaarheid.

 

Maar ook bij kort gebruik kunnen baby verzorgingsproducten met parabenen problemen opleveren. Zo kunnen parabenen een allergische reactie uitlokken. In de meest milde en sensitieve producten zitten dan ook geen parabenen. Er zijn drie merken met baby verzorgingsproducten zonder parabenen die je veilig kunt gebruiken.

Baby verzorgingsproducten zonder parabenen

Naif-zonder-parabenen

Naïf

Het merk Naïf maakt alleen gebruik van natuurlijke producten en is daarom zeer geschikt voor de dunne en gevoelige babyhuid. Het is pure kwaliteit en ze gebruiken natuurlijke oliën en extracten, zoals macadamia, amandelolie en avocado. Ze hebben op dit moment verschillende producten in hun lijn zitten zoals een wash gel, shampoo, body lotion, voedende crème, milde of verzachtende badolie en billencrème. Al deze producten hebben dezelfde heerlijke geur! De verpakking is strak en modern met kleurrijke details. De prijzen liggen tussen de €9,95 en de €15,95. Het is te koop via de webshop of bij verschillende verkooppunten.

weledaparabenen

Weleda

Weleda heeft ook verschillende baby producten die 100% natuurlijk zijn. Ze hebben een lijn met calendula en ook lijn voor de baby met een gevoelig huidje met witte malva. Weleda maakt alleen gebruik van natuurlijk producten. Ze hebben onder andere billenbalsem, bodymilk, gezichtscrème en een cremebad. De prijzen variëren tussen de €8,99 en €14,99. Weleda is te koop bij de meeste drogisten.

petitenjoligeenparabenen

Petit et Jolie

Dan is er ook nog het leuke merk Petit & Jolie. Ook zij maken geen gebruik van synthetische ingrediënten. Het is 100% natuurlijk, geen parabenen, geen conserveermiddelen en kleurstoffen en de producten zijn zeepvrij. De productlijn bestaat uit een billencrème, bodylotion, badolie, haar & body shampoo en een handzeep. De verpakking is hip en gezellig met veel kleur. De prijzen liggen tussen de €6,95 en de €12,95 . Te koop via de webshop en verschillende verkooppunten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.