Eten&drinken Recepten

Blueberry yoghurt cake van Donna Hay: simpel en superlekker

mamalifestyle juli 2015 14 cake bakken - blueberry yoghurt cake Donna Hay

Op zoek naar een recept voor een relatief gezonde cake waar ook kinderen dol op zijn? De blueberry yoghurt cake van Donna Hay is zo’n recept. En hoewel een yoghurt cake een beetje raar klinkt, zul je na het proeven van deze niet anders meer willen. 

Misschien ken je Donna Hay wel van haar televisieprogramma ‘Fast, Fresh, Simple’ of van een haar prachtige kookboeken. Donna Hay staat bekend om haar foodstyling, maar ook haar recepten zijn zeer de moeite waard. De blueberry yoghurt cake is daar een goed voorbeeld van, een simpel recept dat gewoon ontzettend lekker is.

Volgens het recept van Donna Hay zou je meer dan het dubbele aan suiker nodig hebben, maar de cake smaakt nog steeds erg zoet met 100 gram suiker. Mocht je de cake toch te zuur vinden, dan kun je dus nog meer suiker toevoegen.

Nodig voor 1 cake

– cakevorm
– mixer

– 140 gr Griekse yoghurt
– 150 gr ongezouten roomboter of kamertemperatuur
– 2 eieren
– 100 gr kristalsuiker
– 225 gr zelfrijzend bakmeel
– fijngeraspte citroenschil of citroensap
– 125 gr bosbessen

Stappenplan blueberry yoghurt cake

Doe de roomboter, suiker, eieren, yoghurt en de citroenrasp of sap in een mengkom en mix het tot een glad beslag. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het nogmaals.

Verwarm de oven voor op 160 graden, verfrommel een stuk bakpapier en doe deze uitgevouwen weer in de cakevorm.

Schep zo’n 100 gram bosbessen voorzichtig door het beslag, de overige bosbessen kun je gebruiken als de cake klaar is. Vul vervolgens de cakevorm met het beslag.

Bak de cake zo’n 60 minuten op 160 graden. Met een sateprikker kun je controleren of de cake goed gaar als, want als deze ‘schoon’ uit de cake komt is deze klaar.

 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor eten? Bekijk de categorie met recepten. Hoofdredacteur Marike ontdekte het recept van deze cake bij Last Days of Spring.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.