Mama Marike

CIFF Kids: verslag van press & bloggertour

Ciff Kids Augustus 2015 perstour

Van 5 tot 7 augustus 2015 vond CIFF Kids plaats in Kopenhagen, een beurs waar kinderkleding- en woonmerken hun collecties voor zomer 2016 lieten zien. Mamalifestyle.nl kreeg een uitnodiging voor de Press & Bloggertour en neemt je mee op tour! 

Ciff Kids Augustus 2015 brunch perstour

Brunch

De dag begon met een brunch geserveerd in de Trend Area, waar Kidswear Magazine verschillende kledingcombinaties had samengesteld. Bovenaan zie je een deel van deze kledingcombinaties.

Bij de brunch was er voor alle genodigden een mooi bordje en er stonden diverse statafels waar je kon eten met uitzicht over de beursvloer voordat de rondleiding over het terrein zou beginnen.

Ciff kids augustus 2015 fabelab

Fabelab

De tour begon met een aantal woonmerken, waaronder Fabelab. Een kleurrijk merk met toffe producten voor in de kinderkamer. De kleden, dekens en knuffels waren allemaal zacht en qua kleurstellingen goed te combineren. Een aantal producten zijn multifunctioneel en groeien met je kindje mee, waardoor je er langer plezier van hebt.

Ciff kids augustus 2015 such great heights

Such Great Heights

Het merk Such Great Heights verkoopt kinderkleding en kledingstukken voor mama’s in dezelfde kleuren. Daarnaast speelt het merk leuk in op de speeltententrend door hun stoffen voor kleding te gebruiken voor de tent. Vooral de galaxyprint is prachtig voor een tent.

Ciff Kids Augustus 2015 Chispum

Chispum

Het merk Chispum ken je misschien al van hun collectie met Bobo Choses, maar Chispum heeft nog veel meer moois. En tijdens de Press & Bloggertour werd uitgelegd dat het behang van Chispum eigenlijk een soort gigantische sticker is. Je kunt het van de muur halen en tot wel tien keer hergebruiken op andere plekken. Naast de prachtige collectie in samenwerking met Bobo Choses, waar je de bomenprint van de AW15 collectie op de foto hierboven ziet, heeft het merk nog veel meer moois.

Ciff Kids augustus 2015 loullou

Loullou

Het merk Loullou heeft op dit moment nog maar één product in de verkoop en dat is de babygym. Gemaakt van mooi en goed hout en hij combineert heel leuk met producten van Fabelab.

Naast bovenstaande woonmerken maakten we ook kennis met Aperie en Mimi’s Circus. Waarvan vooral Mimi’s Circus een merk is om in de gaten te houden.

Ciff Kids Augustus 2015 Krutter kinderkleding

Krutter

Krutter is als kinderkledingmerk niet volledig onbekend, maar stond niet bekend als heel bijzonder. Toch heeft de zomercollectie van 2016 een aantal veelbelovende items. Zo zijn er een aantal rompertjes en onesies verkrijgbaar leuke dierenprints, zoals met de dromedaris. En ook Krutter heeft in de zomercollectie een salopette, een kledingstuk die eigenlijk onmisbaar is in de kledingkast van jouw kleintje.

De naam van de Krutter SS16 collectie is Grandma’s Backyard en dus zijn er ook een aantal bloemenprints en poesjes omdat dat precies is wat de ontwerper zich zo duidelijk herinnert.

Ciff Kids Augustus 2015 Knast by Krutter Kinderkleding

Knast by Krutter

Knast by Krutter is eigenlijk het kleine zusje van het merk Krutter, maar qua kleding een stuk volwassener. De ontwerper van beide merken gaf aan dat zij bij Knast by Krutter probeert volwassen kleding voor kinderen te ontwerpen. De Knast by Krutter ss16 collectie bevat veel kledingstukken die de ontwerper zelf ook graag zou dragen.

De naam van de zomercollectie is California Dreaming en dus zien we veel cactussen en palmbomen, maar ook ijsjes en fijne pastelkleuren. Een aantal kledingstukken zijn op een specifieke manier geverfd waarbij de verf onder andere op lagere temperatuur wordt toegevoegd zodat het lijkt alsof de stof verwassen is. In combinatie met de cactussen en palmbomen

Ciff Kids Augustus 2015 Musli kinderkleding

Müsli

Het merk Green Cotton maakte 30 jaar geleden een t-shirt van organic cotton. Hoewel de kwaliteit van het shirt toen al goed was, is de kwaliteit alleen maar beter en zachter geworden. En volgens Green Cotton nu zeer geschikt voor babykleding. Het merk Müsli maakt babykleding voor de allerkleinsten.

De naam voor het merk komt van de kleuren die dertig jaar geleden de organic cotton markt domineerden, een soort muesli. De collectie van Müsli bestaat voornamelijk weer uit muesli-kleuren en dus werd dat de naam van het merk.

crln bsmns ciff kids

CRLN BSMNS

Van de zomercollectie van CRNL BSMNS mochten we begrijpelijk, maar helaas geen foto’s maken door de vele namaak waar het merk tegenstrijdt, daarom een afbeelding van de wintercollectie voor 2015.

Het merk CRLN BSMNS is een dapper merk, want in plaats van net als iedereen functionele kinderkleding te ontwerpen, kiezen zij liever voor kleding die een eigen identiteit en expressie benadrukt en de dragers van de kleding uitdaagt om zelf de grenzen op te zoeken van wat wel of niet kan. Het resultaat is een zomercollectie met als thema ‘don’t eat animals, eat people’ en dat klinkt inderdaad zo spannend en bijzonder als het is.

De kleding van CRLN BSMNS is geschikt voor kinderen van 2 tot 18 jaar oud.

Ciff Kids Augustus 2015 Melton

Melton

Het laatste merk van de Press & Bloggertour was Melton en drie andere merken die onder dezelfde paraplu vallen. De merken representeren sokken, schoenen, outerwear en kleding. De merken zijn relatief simpel en toegankelijk en wij voorzien geen hele grote markt in Nederland voor deze merken, vandaar dat we er weinig aandacht aan besteden.

Fashion Show Ciff Kids 2015

Fashion Show

Het laatste onderdeel van de Press & Bloggertour was de Fashion Show in de tuin van het Forum in Kopenhagen. Het weer was heerlijk en de kinderen hadden zichtbaar veel plezier op de catwalk. Bij de verschillende kledingcombinaties vielen vooral merken als Gro en Soft Gallery op met veelbelovende kinderkleding.

Voor de zomer van 2016 kun je veel pastelkleuren verwachten en bijzondere kleurencombinaties van stoer met lief. Tijdens de Fashion Show waren een aantal combinaties te zien voor jongens met roze en dat bleek goed gecombineerd heel stoer te zijn.

 

Het ‘brand & trend’-verslag van CIFF Kids staat ook online.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Wimke
  augustus 14, 2015

  Het rompertje met de dromedaris is liéf! En zie ik een “stoffen boot bij Fabelab..leuk!!

 • Reageren
  Denise Betsema
  augustus 15, 2015

  Wat een leuk verslag Marike! Prachtige merken!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.