Eten&drinken Recepten

Een heerlijk recept voor overnight oats

overnight oats havermout

Overnight oats komt nog het meeste in de buurt bij de ouderwetse manier van havermout eten. Het houdt in dat je ’s avonds voor het slapengaan een bakje havermout klaarmaakt en dat de hele nacht in de koelkast laat staan. ’s Ochtends kun je dan ontbijten met zo’n ouderwetse bakje havermout oftewel overnight oats. Nieuwsgierig? Probeer dit heerlijke recept voor overnight oats. 

Zo’n bakje overnight oats is ideaal als je ’s ochtends weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch een voedzaam ontbijt wilt. Je kunt overnight oats volledig aanpassen naar je eigen smaak door het toevoegen van fruit en eventueel honing, rozijnen en kaneel.

Een voordeel van havermout is dat het vullend is en je zult niet snel een hongergevoel ervaren. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedsuikerspiegel.

Overnight oats (havermout)

Nodig voor 1 bord havermoutpap

  • Een pot (weckpot) die je goed kan afsluiten
  • 35 gram havermout
  • 100 gram appel, in stukjes
  • kaneel
  • scheutje honing
  • 30 gram rozijnen
  • 40 gram ongezouten noten
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • klein beetje melk of water

Stappenplan overnight oats (havermout)

Doe de havervlokken in de pot met een beetje melk of water zodat de vlokken goed nat zijn. Schep de yoghurt er bovenop en meng dit door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten zoals appel, honing en kaneel toe en roer het nogmaals door elkaar.

Zet het een nacht in de koelkast en de volgende morgen staat je ontbijtje al klaar! Ook ideaal om mee te nemen voor onderweg!

Meer recepten met havermout?

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten met havermout neem dan eens een kijkje in het boek Havermoutje. Hierin staan 70 recepten met haver als basis.

Dit artikel bevat een affiliatelink waardoor wij een kleine commissie ontvangen
als jij een bestelling doet via deze link 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.