Eigenlijk is dit een soort makkelijke mini-tiramisu in een glas, maar dan zonder koffie. Heel geschikt ook voor kinderen dus, dit mascarponetoetje. Grote kans dat je alle ingrediënten in huis hebt, dan kun je dit overheerlijke toetje op tafel zetten met Pasen.
Ingrediënten voor mascarponetoetjes met paaseitjes
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 el suiker
- een paar chocoladekoekjes – ik gebruikte Veganz Schokokeks
- een paar paaseitjes – ik gebruikte AH chocolade dragee eitjes hazelnoot-praliné
Geen mascarpone in huis? Een stevige yoghurt zoals yoghurt Griekse stijl zou ook kunnen, voeg dan wat meer suiker toe om de combi niet te zuur te maken.
Recept mascarponedessert met chocoladekoekjes en paaseitjes
Klop de slagroom met een eetlepel suiker totdat deze goed lobbig is. Schep nu voorzichtig de mascarpone erdoorheen en roer met een garde tot een egaal mengsel. Vul een glas met een laagje van de slagroom en mascarpone, doe hier een paar gebroken stukjes koek op en half doorgesneden paaseitjes. Doe hier weer een nieuwe laag mascarpone en slagroom overheen en daarop weer een laag koekjes en paaseitjes totdat het glas vol is. Doe bovenop nog een paar koekkruimels.
Serveer het dessert vanuit de koelkast. Extra lekker met een kop koffie erbij.
1 reactie
nicolekatje
augustus 17, 2020Dat toetje lijkt me zo lekker.