Eten&drinken Pasen Recepten

Speciaal voor Pasen: mascarponetoetje met paaseitjes en chocoladekoekjes

Pasen toetje mascarpone koek paasei

Eigenlijk is dit een soort makkelijke mini-tiramisu in een glas, maar dan zonder koffie. Heel geschikt ook voor kinderen dus, dit mascarponetoetje. Grote kans dat je alle ingrediënten in huis hebt, dan kun je dit overheerlijke toetje op tafel zetten met Pasen. 

Ingrediënten voor mascarponetoetjes met paaseitjes

Geen mascarpone in huis? Een stevige yoghurt zoals yoghurt Griekse stijl zou ook kunnen, voeg dan wat meer suiker toe om de combi niet te zuur te maken.

Recept mascarponedessert met chocoladekoekjes en paaseitjes

Klop de slagroom met een eetlepel suiker totdat deze goed lobbig is. Schep nu voorzichtig de mascarpone erdoorheen en roer met een garde tot een egaal mengsel. Vul een glas met een laagje van de slagroom en mascarpone, doe hier een paar gebroken stukjes koek op en half doorgesneden paaseitjes. Doe hier weer een nieuwe laag mascarpone en slagroom overheen en daarop weer een laag koekjes en paaseitjes totdat het glas vol is. Doe bovenop nog een paar koekkruimels.

Serveer het dessert vanuit de koelkast. Extra lekker met een kop koffie erbij.

Bekijk nog meer recepten voor Pasen →

Pinterest - mascarpone toetje pasen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.