Nu de lente zich steeds vaker zal laten zien, zal ook de pompoen weer uit de winkels verdwijnen en dat vind ik best jammer. Met enige regelmaat gris ik namelijk twee zakjes pompoenstukjes mee uit de supermarkt – veelal mét korting omdat ze niet erg populair zijn de laatste maanden – en daarmee maak ik supersnel een simpele pompoensoep. Bij deze het recept!
Nodig voor pompoensoep
- 400 gram pompoen
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 1 bouillonblokje
- 500-750 ml water
- oregano
- basilicum
- zout en peper
Voor de garnering van de pompoensoep
- creme fraiche
- eventueel spekjes en agavesiroop
Recept supersnelle simpele pompoensoep met spekjes
Snipper de rode ui en fruit deze in een soeppan, snijd de knoflook klein of gebruik een knoflookpers en bak deze kort aan samen met de ui. Voeg de pompoenstukjes toe en kruiden zoals oregano, basilicum en zout en peper. Bak alles voor ongeveer vijf minuten.
Voeg het bouillonblokje toe en zoveel water dat de pompoen net onder water blijft liggen, dit zal ongeveer 500-750 ml zijn. Kook het geheel nog even door totdat de pompoen zacht is. Pureer de soep met de staafmixer.
Bak de spekjes in een pan met wat olijfolie, zodra de spekjes gaan verkleuren voeg je wat agavesiroop toe.
Serveer de soep in een kom met een eetlepel creme fraiche en een schepje spekjes. Eet smakelijk!
0 reacties