Eten&drinken Hotspots

Exki Amsterdam: fijn adresje voor snel en gezond eten

Exki Amsterdam CS

Fastfood associeren we al snel met slecht vet eten, maar de internationale keten Exki bewijst dat fastfood ook heel lekker én gezond kan zijn. Met uitzicht op het IJ, op station Amsterdam Centraal vind je nu een vestiging van Exki. 

Misschien ken je Exki al uit andere landen, want de keten timmert hard aan de weg. Ooit begonnen in Brussel, maar inmiddels neemt het van origine Belgische bedrijf de wereld over van Amsterdam tot New York. Het succes van Exki is te verklaren door het simpele, maar treffende concept. Bij Exki vind je gezond, vers en zoveel mogelijk lokaal en biologisch eten en drinken. En dat maakt deze keten uniek als fastfoodrestaurant.

Meenemen of ter plekke eten

Bijna alle producten worden in de vestigingen zelf bereid, er wordt vers brood gebakken en belegd en salades gemaakt. Alles wat je bij Exki kunt kopen, kun je ook meenemen voor onderweg. Voor elk product is er een passende en duurzame verpakking waardoor je ook onderweg gezond kunt eten. Ideaal voor als je een dagje met de trein gaat reizen.

Maar je kunt natuurlijk ook bij Exki gaan zitten om wat te eten of te drinken, handig als je bijvoorbeeld een dagje Amsterdam wilt plannen of even wilt werken met de wifi van Exki, er zitten namelijk ook stopcontacten ingebouwd in de tafels.

Exki Amsterdam CS thee fruit

Bijzondere thee van Exki

In elke Exki vind je verse bekers met fruit en een laagje thee, wat je kunt laten mixen bij de kassa zodat je een heerlijk verfrissende ijsthee met gepureerd fruit krijgt. Absolute aanrader is de variant met ananas en munt. Deze drankjes zijn uniek en alleen bij Exki te krijgen.

Exki Amsterdam CS kids label

Labels bij Exki Amsterdam

Bij alle producten bij Exki Amsterdam staan labels en kaartjes met ingrediënten. Op de ingrediëntenkaartjes staan alle ingredienten vermeld, maar de belangrijkste ingredienten zoals bijvoorbeeld tarwe of room zijn dikgedrukt zodat je snel kan scannen of een product past bij bijvoorbeeld een dieet of levensstijl. Daarnaast krijgen veel producten labels mee, zoals glutenvrij en lactosevrij.

Kids label

Hoewel eigenlijk al het eten wel geschikt is voor kinderen is er ook een speciaal kids label. Producten met een kids label zijn zoutloos of bevatten zeer weinig zout. Ook geschikt voor de kleintjes die net kennis maken met eten dus. In Exki Amsterdam vind je meerdere kinderstoelen, waardoor het een hele geschikte plek is om met kinderen ‘uit eten’ te gaan.

Exki bezoeken?

Je vindt Exki Amsterdam aan de noordzijde op het station met uitzicht op het IJ en de pondjes. Exki Amsterdam is elke dag van 7 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds geopend. Er zit in Den Haag ook een vestiging van Exki op de Turfmarkt. Meer informatie vind je op de website van Exki.

Exki Amsterdam CS kassa Exki Amsterdam CS gebak Exki Amsterdam CS overviewExki Amsterdam CS bank

Beeld: Marike Bijlsma

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  wimke
  augustus 20, 2015

  Superfijn adresje! Ik kende ze al uit Belgie..goed eten en toffe plek nu ook in Ams!

 • Reageren
  Jennifer
  augustus 20, 2015

  Jammer dat ik bijna nooit meer in Amsterdam kom, misschien over een tijdje weer wat vaker, want dan kan ik eindelijk weer eens de nieuwe toko’s op het station uitproberen! Verder dan een Starbucks en Julia’s komen we hier in Groningen niet.

 • Reageren
  Liliane
  augustus 24, 2015

  Jaaa, toen ik las dat je hierheen was geweest was ik zo benieuwd naar een review!
  Zo fijn dat ze aangeven of producten ook glutenvrij zijn. Benieuwd of de keuze voor mij ook reuze is 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.