Uitgaan & reizen

Hotel Bitter & Zoet: spannend relaxen

hotel bitter en zoet veenhuizen

Gedurende de drukte van het dagelijkse gezinsleven kun je af en toe behoefte hebben aan rust en tijd samen met je partner. Een nachtje doorbrengen in het hotel Bitter & Zoet in Veenhuizen is dan een ideale oplossing om er daarna weer even tegenaan te kunnen. En het is nog spannend ook, want de gedetineerden slapen om de hoek… 

Gevangenisdorp Veenhuizen

Het kleine dorpje Veenhuizen was vroeger een gevangenisdorp, waarbij het pand van Bitter & Zoet als hospitaal diende. Momenteel zitten er nog een aantal gedetineerden in Veenhuizen hun straf uit, maar het dorp bestaat tegenwoordig vooral uit een gevangenismuseum en dus het hotel en restaurant Bitter & Zoet.

Verrassende elementen

Het hotel heeft vele verrassende elementen. Zo is er nieuw behang ontworpen waarvoor restjes behang zijn gebruikt die gevonden zijn in het oude pand, daarnaast is er veel bijzondere decoratie te vinden in het hotel zoals een kroonluchter met theekoppen.

De kamers van Bitter & Zoet hebben het oude karakter van vroeger, maar zijn comfortabel genoeg om aan de eisen van tegenwoordig te voldoen. De bedden slapen heerlijk en er is genoeg ruimte in de kamers. De badkamer is simpel, maar is van alle gemakken voorzien en bevat veel authentieke elementen.

Hotel Bitter en Zoet Veenhuizen badkamer

Hotel Bitter en Zoet Veenhuizen restaurant

Restaurant Bitter en Zoet

Te midden van de hotelkamers zit het restaurant van Bitter en Zoet. Hier kun je eten met vers fruit, groenten en kruiden uit de moestuin. De menukaart van Bitter en Zoet kun je scharen onder slow food, er is veel tijd en aandacht genomen voor alle gerechten op de kaart en biologisch staat hoog in het vaandel. Niet voor niets staat het restaurant ook vermeld in de LEKKER 2015.

Rustige ligging

Doordat het dorp Veenhuizen zo rustig gelegen is, is het hotel Bitter en Zoet een perfecte bestemming voor ouders die even willen bijkomen van alle drukte thuis. De historie van het dorp en alle gebouwen maken een weekendje weg in Veenhuizen extra bijzonder. En als je toch een beetje levendigheid mist in Veenhuizen ben je ook zo in het bruisende Groningen.

In de lobby van het hotel vind je een houten kast vol met lades waar je meer informatie en tips vindt over de omgeving.

Hotel Bitter en Zoet Veenhuizen lobby

Nieuwsgierig naar hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen? Neem een kijkje op de website.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.