Dagjes uit Uitgaan & reizen

Zomers bezoekje aan het Afrika Museum

afrika museum stenen huis

Samen met familie bezochten wij het Afrika Museum op een bloedhete dag en dat was ontzettend leuk! Het Afrika Museum is erg geschikt voor kinderen en ideaal op een warme dag. Lees en bekijk meer van ons culturele uitje in Berg en Dal. 

Afrika Museum

Het Afrika Museum heeft zowel een binnen- als een buitenmuseum. In het binnenmuseum is veel informatie te vinden over het leven en de gebruiken in Afrika, inclusief alle bijbehorende voorwerpen. Ook zijn er tentoonstellingen binnen, zoals nu Afrotopia.

Kinderen kunnen met een knuffeldier en bijbehorende opdrachten door het museum, wij hebben dit door het zomerse weer niet gedaan en zijn voornamelijk buiten geweest.

Buitenmuseum

In het buitenmuseum zijn verschillende dorpjes van Afrikaanse landen nagebouwd met huizen, gewassen en zelfs geiten die door een dorp lopen. De hele sfeer in het buitenmuseum ademt Afrika en op een warme, zomerse dag is de sfeer helemaal compleet.

In het buitenmuseum kunnen kinderen door typische Afrikaanse huizen lopen, gewassen bekijken, geiten aaien of door het kinderbeeldenmuseum lopen in het bos – mét speeltuin.

afrika museum schommel javian afrika museum huis op water afrika museum houten huisje wilgen

Picknicken in het museum

Het buitenmuseum bestaat dus uit een deel bos, allemaal Afrikaanse dorpjes en daaromheen een groot grasveld wat zich goed leent voor een picknick. Het museum biedt zelf ook een goed gevulde picknickmand aan. Met het kleed wat erbij zit, is het heerlijk vertoeven in het buitenmuseum.

Ook onze jongens genoten van de picknickmand en aten mee met de broodjes en de coucoussalade

 

afrika museum afrotopia joana mouchali

Afrotopia

Momenteel is er een fototentoonstelling van veertig verschillende fotografen die door middel van foto’s hun visie op Afrika laten zien. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen muur met foto’s en een plaat met uitleg die de foto’s of de achtergrond van de fotograaf verduidelijken. Ik vond het een erg indrukwekkende tentoonstelling met vele prachtige foto’s.

Er was een fotografe, Joana Chamali, die met haar iPhone bewoners van Grand Bassam in Ivoorkust fotografeerde, drie weken na een aanslag die 19 doden opeiste. Een maand lang borduurde Joana Choumali de foto’s als verwerking en haar eigen droefheid te verweven met het trauma van de slachtoffers. De foto’s en het op deze manier verwerken van de aanslag zijn even triest als prachtig.

 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Sheila
    juli 29, 2018

    Leuk, dat van die picknick mand wist ik niet. Leuke tip.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.