Reizen Uitgaan & reizen

STAY hotel in Kopenhagen: voor een stijlvolle citytrip

STAY hotel Kopenhagen buitenkant

Kopenhagen barst van de leuke hotspots, bezienswaardigheden én hotels. Maar als je in een hippe wijk tussen de locals wilt zitten waar het bruist van de energie, dan ben je bij STAY Copenhagen aan het juiste adres. 

Islands Brygge

Je vindt STAY Copenhagen in de upcoming wijk Islands Brygge, doordat er hier niet echt bekende bezienswaardigheden zijn en de wijk net buiten het centrum ligt, moet je niet gek opkijken als je in het Deens wordt aangesproken. Het voordeel is dat hier veel hippe locals wonen en er daardoor ook wat fijne hotspots zitten voor winkelen en eten.

Appartement met hotelservice

STAY hotel is eigenlijk een appartementencomplex wat ook hotelfaciliteiten aanbiedt zoals ontbijt en schoonmaakservice. Toch heb je bij STAY Copenhagen wel de privacy van een appartementencomplex, want per ‘blok’ van appartementen is er een eigen ingang wat apart van de receptie ligt. Bij de receptie zit een woonkamer waar ook het ontbijt wordt geserveerd en de ingang naar de sportschool zit.

STAY hotel Kopenhagen ontbijten

STAY hotel Kopenhagen ontbijt buffet

Ontbijtbuffet bij STAY

STAY biedt een ontbijtbuffet aan dat eenvoudig bij het verblijf geboekt kan worden. Het ontbijtbuffet staat klaar in de woonkamer en is aardig uitgebreid met verschillende soorten verse sappen, verschillende broodjes, yoghurt en muesli, vers fruit en groot aanbod voor beleg. En onmisbaar voor (nacht)ouders: goede koffie!

De woonkamer bestaat uit een aantal grote tafels, grote kans dat je dus gezellig met andere gasten ontbijt. Daarnaast kun je ook heerlijk op de bank neerploffen.

STAY Hotel Kopenhagen koffie STAY hotel Kopenhagen keuken

Eigen keuken

In de meeste appartementen zit een eigen keuken voor ontbijt, lunch of avondeten. Er zijn ook koffie en theefaciliteiten op de kamer. In de keuken vind je ook een vaatwasser, wat handig kan zijn bij een verblijf van langere duur.

Uiteraard zijn de keukenkasten gevuld met servies en schoonmaakmiddelen, hoewel de schoonmaakservice ook geregeld langs komt om schoon te maken.

STAY hotel Kopenhagen woonkamer STAY Hotel Kopenhagen appartement STAY hotel kopenhagen slaapkamer

STAY appartement

Afhankelijk van het geboekte appartement heb je een grote open ruimte zoals een studio of loft of aparte slaapkamers. Maar alle kamers hebben een fijne zithoek en eettafel waar je perfect kunt relaxen na een dag Kopenhagen ontdekken.

De meubels in het appartement zijn van het Deense woonmerk HAY, uitgevoerd in zwart en wit wat een mooi contrast geeft. Je zit dus echt tussen het Deense design waar Kopenhagen zo om bekend staat.

STAY hotel Kopenhagen wijk fietsen

Fietsen huren

Absolute aanrader is het huren van fietsen bij STAY. Voor 150 Deense kronen (omgerekend zo’n 20 euro) kun je een hele dag fietsen in Kopenhagen en dat is echt de beste manier om deze stad te ontdekken. Door de hele stad liggen er fietspaden en speciale fietsstoplichten. Ook is fietsen met een bakfiets of kinderfietsstoeltje geen ongewone gast op de fietspaden.

Ook naar STAY Copenhagen?

Tijdens onze citytrip Kopenhagen verbleven we in een ’two bedroom apartment’ met ontbijt en we hebben fietsen gehuurd bij STAY. Het was voor ons de perfecte uitvalsbasis in deze prachtige stad, erg bijzonder om volledig omringd te zijn door Deens design. Door de goede en aardige service hebben wij ons erg welkom gevoeld bij STAY Copenhagen.

Als je met kinderen naar Kopenhagen wilt, kun je ook verblijven bij STAY. Er zijn misschien geen kinderbedjes beschikbaar; maar je kunt een campingbedje meenemen, oudere kinderen kunnen misschien in een tweepersoonsbed slapen of misschien mogen de kinderen wel bij jullie in bed. In de woonkamer vind je Tripp Trapp kinderstoelen die je ook kunt gebruiken bij ontbijt.

Maar STAY Copenhagen is bij uitstek geschikt voor een citytrip voor papa en mama, helemaal als je een zeer stijlvol wilt verblijven en alle privacy van een appartement wilt. Af en toe organiseert STAY ook aangekondigde feesten op het dak, die qua geluidsoverlast enorm meevallen en altijd voor 23 uur ’s avonds afgelopen zijn.

Kom je met de auto naar Kopenhagen? STAY heeft een perfecte en overdekte parkeergarage voor alle gasten.

Ben je op zoek naar tips voor leuke hotspots in Kopenhagen? Houd Mamalifestyle.nl in de gaten!

STAY heeft het verblijf van Mamalifestyle.nl deels gesponsord
Dit beïnvloedt geenszins onze mening

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  september 11, 2015

  Jeetje, dat ziet er chique uit!

 • Reageren
  Wimke
  september 20, 2015

  Ziet er prachtig uit! Kopenhagen is echt een citytrip waard, en wat is er dan leuker om te verblijven in een prachtig appartement?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.