Uitgaan & reizen

Babboe City bakfiets: getest door Marike van Mamalifestyle.nl

Babboe City bakfiets - getest door Mamalifestyle.nl

De bakfiets is ideaal voor in grote steden en als je meerdere kinderen hebt. Maar is een bakfiets ook handig als je in een dorp in een appartement woont en maar één kind hebt? Hoofdredacteur Marike heeft twee weken een Babboe City bakfiets getest en deelt haar ervaringen. 

Bakfiets opbergen

Zodra de bakfiets geleverd werd, was er gelijk een uitdaging: zou de bakfiets ook in de schuur van ons appartementencomplex passen? Het was even wennen met de draai maken en er moest één van de drie fietsen elders gestald worden, maar de bakfiets stond eigenlijk zomaar in de schuur. Hoewel de draai maken met een rondlopende dreumes wel gedoe is, maar dat is eenvoudig op te lossen door hem nog even in de bakfiets of kinderwagen te laten zitten of hem te laten afleiden door papa of iemand anders. 

Als de bakfiets in een smalle schuur van een appartementencomplex past, kun je de bakfiets waarschijnlijk overal wel opbergen. En dat is fijn, want je wilt toch dat een bakfiets zo lang mogelijk mooi blijft. 

Babboe City bakfiets testen

Fietsen met een Babboe City bakfiets

Het fietsen met een bakfiets lijkt vooraf vrij zwaar, omdat je met dezelfde trappers als een gewone fiets toch die volledige bak in beweging moet krijgen. Maar in de praktijk blijkt dat het lang niet zo zwaar fietst als verwacht. Ook de lengte van de fiets went verrassend snel. 

De bakfiets is een tweewieler en het stuur heeft een goed reactievermogen. Dat is in het begin even wennen, omdat je verwacht dat de fiets zwaar fietst en traag reageert. Maar als je eenmaal weet dat de fiets snel reageert op stuurbewegingen, gaat het fietsen ook beter. De remmen daarentegen reageren wat trager, maar met fietsen merk je dat snel genoeg en met een wat langere remweg is dat eenvoudig opgelost.

Het zadel van de bakfiets is erg goed en ook bij langere stukken fietsen blijft het comfortabel zitten, zeker in vergelijking met andere (gewone) fietsen.

Wat kun je meenemen?

De Babboe City bakfiets is een tweewieler met vanzelfsprekend twee wielen en een bak. In de bak zit standaard een bankje gemonteerd waar plek is voor twee peuters of kleuters, die vast zitten dankzij gordels. Daarnaast kun je een Maxi-Cosi standaard of babyschaal, een stoeltje voor dreumesen of een tweede bankje laten monteren in de bakfiets. Zo kun je ruimte maken voor bijvoorbeeld vier kleuters. 

De bakfiets die wij mochten testen werd geleverd met een stoeltje voor dreumesen. Deze is vergelijkbaar met een simpelere autostoel. Het voordeel van zo’n zitje voor dreumesen is dat zij steviger zitten en minder makkelijk kunnen bewegen, een veilige optie dus voor zeer bewegelijke kindjes zoals de mijne. 

Uiteraard houd je meer ruimte over als je maar één kind hebt, maar daardoor is er genoeg ruimte voor een luiertas en bijvoorbeeld een kinderwagen of boodschappen. Mocht je toch meer kinderen mee hebben in de bakfiets, dan is er onder het bankje nog genoeg ruimte voor een luiertas.

Babboe City bakfiets testen

Op stap met de bakfiets

Als je een bakfiets hebt, wil je er natuurlijk optimaal gebruik van maken. Dus behalve uitstapjes naar school en de supermarkt, ook leuke dingen doen met de bakfiets. Binnenkort delen wij leuke opties om te doen met de bakfiets in de regio Haarlemmermeer, maar die ook leuk zijn om met een gewone (moeder)fiets te doen. Houd mamalifestyle.nl in de gaten!

#babboecitytour

De Babboe City bakfiets bestaat vijf jaar en speciaal voor die gelegenheid organiseert Babboe de #babboecitytour. Een aantal bloggers waaronder Linda van Mamaliefde.nl, Joyce van Joyfromjoyce.nl, Annette van Momspiration.nl en Marike van Mamalifestyle.nl testen de Babboe City bakfiets en delen hun ervaringen. Lees alle blogs over de #babboecitytour op de website van Babboe. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Babboe.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Madelon
  september 5, 2015

  Wat gaaf dat je deze mocht testen. Ik heb getwijfeld over een bakfiets of een gewone mamafiets. Vooral vanwege de ruimte.

 • Reageren
  Jennifer
  september 5, 2015

  Wat zit Javian heerlijk relaxed in de bakfiets zeg! Ik zou mijn hemel niet weten waar ik dat ding kwijt moet, ja, aan de weg voor onze woning, maar dan zou ik er ´s nachts in willen slapen om zeker te zijn dat hij niet gejat wordt. Verder lijkt het me ideaal hoor, zo´n bakfiets. Is misschien iets voor ´later´.

  • Reageren
   Marike
   september 10, 2015

   Ik zie er echt toegevoegde waarde in bij meerdere kindjes en met iets meer ruimte in de schuur ook. Maar hij wordt ontzettend gemist, dus bij een tweede kindje zou ik er graag een willen hebben.

 • Reageren
  tineke
  september 6, 2015

  Och, kijk Javian als een koning in die bakfiets zitten 😉 Het lijkt me best handig, vooral als je naast je kind nog veel spullen mee moet nemen, maar het lijkt me toch wat ‘eng’.. Vanwege de lengte denk ik!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.