Eten&drinken Recepten

Makkelijke en gezonde vegetarische pokebowl

Misschien wel een van de handigste recepten tegen voedselverspilling: een pokebowl! Hierin kun je namelijk heel veel restjes aan groenten kwijt. Lekker, gezond en goed dus! Bekijk het recept voor deze vegetarische pokebowl met onder andere avocado en mango. Misschien heb jij alle ingrediënten al in huis?!

Wat is een pokebowl?

Een pokebowl is een soort salade bestaande uit rijst, verschillende soorten groenten of fruit zoals mango. Eventueel kun je bij de pokebowl vis of vlees eten, maar vegetarisch kan natuurlijk ook. Vaak wordt de pokebowl nog lekkerder met een dressing of toppings zoals bosui. 

Pokebowl eten met kinderen

Doordat een pokebowl bestaat uit verschillende kleurrijke groenten in combinatie met rijst, vinden kinderen het vaak ook leuk om te eten. Kinderen kunnen zelf een pokebowl samenstellen door alle ingrediënten in bakjes op tafel te zetten. Doordat kinderen zelf hun ingredienten kiezen, is de kans ook groter dat ze hun bord leeg eten. 

Ingrediënten voor vegetarische pokebowl

  • komkommer
  • avocado
  • mango
  • paprika
  • rode ui
  • zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel sojasaus

Maak het jezelf extra gemakkelijk met de minuutje rijstverpakkingen die enkel een minuutje in de magnetron moeten. Snijd de groenten klein in blokjes. Snijd ringen van de rode ui. 

Meng de mayonaise met de sojasaus en eventueel wat water om het wat dunner te maken. Verdeel nu op het bord de rijst en de groenten en sprenkel de saus eroverheen. 

Eet smakelijk! 

Bekijk meer recepten met rijst →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.