Eten&drinken Recepten

Recept voor pastasaus met stiekem heel veel groenten

Pastasaus met stiekem heel veel groenten

We leiden allemaal een druk bestaan. Werk, een gezin en we zijn tegenwoordig ook nog geïnteresseerd in gezond en bewust eten. Deze pastasaus is snel klaar en zit boordevol met groenten. De ideale saus waardoor kinderen ongemerkt toch veel groenten binnenkrijgen. 

Wanneer ik thuis deze pastasaus ga maken, worden mijn kinderen gelijk enthousiast! Zij denken aan heerlijke pasta met rode saus, maar ze beseffen niet dat deze is gemaakt met veel lekkere groenten. We verstoppen ze, zoals mijn zoon zegt, maar op deze manier krijgen ze toch een aardige portie groenten voor een dag binnen. En nog een keer opscheppen? Geen probleem!

Nodig voor pastasaus

Ingrediënten voor een pan pastasaus

 • 1 kilo tomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 rode ui
 • 1 ui
 • 1 grote winterpeen
 • 1 teen knoflook (geperst)
 • 1 el gedroogde peterselie
 • 2 takjes tijm
 • 2 el olijfolie
 • zwarte peper
 • zout
 • 1/2 liter groentebouillon

Stappenplan pastasaus met veel groenten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd alle groenten in stukjes en leg ze in een ovenschaal. Doe de olijfolie, tijm, peterselie, knoflook, peper en zout in een kom en meng dit door elkaar. Giet dit kruidenmengsel over de groenten en hussel het even goed door elkaar.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Als de inhoud van de ovenschaal een beetje is afgekoeld, kan je deze samen met de groentenbouillon in de blender doen. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg de saus toe aan de pasta of eventueel gehaktballetjes en laat het nog even pruttelen.

Te veel gemaakt? Geen probleem! Vries de saus in en je kunt een andere keer weer snel en gezond genieten van deze heerlijke saus!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.