Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: augustus 2015

Mamalifestyle maandoverzicht augustus 2015 uitgelicht

Augustus was een enerverende maand. Enerzijds was daar Javian die nog altijd aan het herstellen was van zijn operatie in juli, maar er waren ook allemaal leuke beurzen en uitstapjes die we maakten als gezin. Al met al een mooie maand met veel mooie momenten. Bekijk de mamalifestyle van Marike van de maand augustus 2015. 

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian knuffels

Feest op de bank

Er worden hier in huis regelmatig feestjes gegeven, alle knuffelbeesten worden uitgenodigd om op de bank te komen zitten en een voor een krijgen ze een knuffel van Javian. Soms krijgen ze zelfs een hapje brood! En aan het einde van het feestje wordt iedereen ook nog netjes thuisgebracht, oftewel gedumpt in de box en het bed.

Javian’s pakje is van Moi Kidz via Orange Mayonnaise.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Fietsen met Javian

Moederfiets

Javian vindt het heerlijk op de fiets. Tijdens de mooie dagen van augustus stapten we dus regelmatig op mijn nieuwe moederfiets om boodschappen te doen, ergens te gaan lunchen of gewoon de omgeving te ontdekken.

Het fietsen maakt Javian vaak slaperig, dus zat ik regelmatig met mijn arm zijn hoofd te ondersteunen. Herkenbaar voor andere moeders?

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Bij de Hema met Javian

Trots moedergevoel

Voor onze minivakantie in Denemarken moest ik nog wat inkopen doen en dus gingen Javian en ik naar het centrum. Halverwege het shoppen was Javian het een beetje zat en dus gingen we bij de Hema zitten waar Javian even kon kleuren en we samen een portie poffertjes deelden.

Ik vind het zo bijzonder om gewoon samen met mijn zoon ergens te kunnen zitten om wat te eten of drinken, trots moedergevoel.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian springkussen

Eerste keer springkussen

Als je wel eens op vakantie bent geweest in Denemarken ken je vast deze springkussens wel. Ze zijn te vinden op zo’n beetje elke camping en speeltuin in Denemarken en erg populair onder jong en oud. Op de camping waar mijn ouders stonden was er uiteraard ook een springkussen te vinden en we konden het niet laten om te kijken hoe Javian erop zou reageren. Hij vond het echt fantastisch en kon niet stoppen met lachen.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 CIFF kids

CIFF Kids

Begin augustus bezocht ik CIFF Kids in Kopenhagen, lees ook mijn press & bloggerstour en brands, trends & sneak peeks verslagen. Op de foto staat Diana van CIFF Kids die de rondleiding van de press & bloggerstour deed.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 ontbijt STAY

Ontbijten bij STAY

Na CIFF Kids gingen we naar ons appartement van STAY, hier verbleven we twee nachten zodat we na de beurs nog een dag hadden om Kopenhagen te ontdekken. We kregen ontbijt aangeboden van STAY en dit was erg goed geregeld, een perfect begin van de dag.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 dahlia's

Dahlia’s

Mijn favoriete bloemen zijn dahlia’s en dus kon niet anders dan even stilstaan bij deze prachtige bossen dahlia’s die te koop waren bij een klein bloemenwinkeltje in Kopenhagen. Het liefste had ik ze allemaal wel mee naar huis willen nemen, maar ik vrees dat ze de reis naar huis niet overleefd zouden hebben.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 burger cafe alma

Cafe Alma

In Kopenhagen zijn we eigenlijk van hotspot naar hotspot getrokken op zoek naar lekker eten. Daarbij was Cafe Alma met deze burgers de absolute winnaar. Zelden zo’n lekkere burger gegeten op zo’n mooie plek in deze prachtige stad. Alleen al voor Cafe Alma wil ik terug naar Kopenhagen.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 STAY Kopenhagen

Dag Kopenhagen

Er kwam al heel snel een einde aan onze citytrip Kopenhagen, te snel eigenlijk. We waren nog lang niet klaar met het ontdekken van deze prachtige stad, dus we zullen ongetwijfeld nog een keer terugkomen, maar dan met Javian.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 koffie voor onderweg

Koffie to go

Voor onze weg terug naar de camping om Javian op te halen reden we nog langs een hotspot die ik op Pinterest veel was tegengekomen vanwege het prachtige design van het pand. En het design van buiten komt terug op de bekers voor koffie, leuk detail.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 herenigd met Javian

Hereniging met Javian

Het grote voordeel van Kopenhagen verlaten was de hereniging met dit mooie ventje. Hij had zich prima vermaakt op de camping, maar was gelukkig ook erg blij om ons weer te zien. En lang leve apps en social media zodat wij dit soort foto’s in Kopenhagen konden ontvangen.

De zwembroek is van Mini Rodini.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian cadeautje

Design Letters beker

Hoewel we heel weinig hebben geshopt, hadden we toch een cadeautje meegenomen voor Javian. Bij Karrusella kochten we een Design Letters beker met de letter J. Uiteraard vond Javian het uitpakken leuker dan het cadeau zelf, maar hij drinkt gelukkig graag uit zijn eigen beker.

Broek en rompertje zijn van Mini Rodini, vestje van H&M.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Flinque post

Flinque bestelling

Wij zijn fan van Flinque en konden dus niet wachten op onze bestelling met een ‘Let Love Rule’-rompertje en een echte Flinque Original kwallenlegging. Binnenkort meer over Flinque!

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Borrel in Amsterdam

Borrel en wandelen in Amsterdam

Na een borrel met lieve freelancers met wie ik aan tof project heb gewerkt, liep ik een stukje door Amsterdam in plaats van direct in de tram te stappen. Ik liep door straatjes waar ik normaliter niet zo snel zou komen en zag kanten van Amsterdam die ik nog niet kende.

Het is fijn om als freelancer af en toe te sparren en kletsen met andere freelancers. Want echte collega’s heb je natuurlijk niet, waardoor freelancen af en toe ook best eenzaam kan zijn.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian met hoedje

Nieuwe legging

Er kwam een nieuwe legging binnen voor Javian van Mini Rodini, die ik scoorde bij Pearls & Swines. Uiteraard moest hij die direct even aan samen met zijn hoedje van de Zara. Als volleerd model liep Javian over de galerij van ons appartement.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 uit eten bij DAY

Uit eten bij DAY

Hoewel we de laatste tijd minstens een keer per maand bij DAY in Amstelveen komen, hadden we er nog nooit ’s avonds gegeten. Op een mooie zomerse dag besloten we heerlijk op het terras te gaan zitten voor het avondeten, maar dat bleek zelfs iets te warm te zijn. Uiteindelijk streken we als een van de weinigen binnen neer waardoor het heerlijk rustig was. Het eten was heerlijk en ook voor Javian werd goed gezorgd.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 stoeien met Javian

Stoeien met Javian

Af en toe voel ik mij een echte jongensmoeder als Javian al boksend en schoppend wilt stoeien. Gelukkig gaat stoeien met Javian ook altijd gepaard met veel knuffels en kussen. Dat compenseert wel weer voor de blauwe plekken.

De deken is van Mini Rodini.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian slaapt

Kamperen in de woonkamer

De deken wordt niet alleen gebruikt als ondergrond om te stoeien. Javian is een sowieso al een slechte slaper en toen hij erg verkouden was en graag bij ons in de buurt wilden zijn, mocht hij in de woonkamer slapen. Een beetje kamperen in de woonkamer.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Kukicha in Haarlem

Koffie bij Kukicha

Het barst in Haarlem van de leuke hotspots, samen met Hester van Hesteroz.nl gaan we wel eens op ontdekkingstocht. Zo kwamen we bij Kukicha terecht, een concept store waar je kunt shoppen en koffie kunt drinken met wat lekkers erbij.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 ontbijt

Slow start

’s Ochtends ben ik niet op mijn best en dus starten we thuis altijd rustig op. Mijn standaard ontbijt bestaat uit een cappuccino, bietensap en yoghurt met muesli en vers fruit met af en toe een glaasje verse jus d’orange.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 toetje

Affogato toetje

Er kwamen lieve vrienden eten, die gelegenheid vroeg om een bijzonder toetje. Het werd een variant op de affogato met mascarponecreme en een stukje karamel. Hoewel de mascarponecreme nogal wat voeten in de aarde had, was het uiteindelijk toch een succes.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 bakfiets

Bakfiets testen

De afgelopen weken mocht ik een bakfiets van Babboe testen. Binnenkort kun je de review hier op de site lezen, maar ik kan je vast verklappen dat mijn mening totaal is bijgedraaid.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 hamburger met guacamole

Burgerdag

Met gevaar voor eigen leven volg ik Vrijdag Burgerdag, waardoor je elke week weer geinspireerd raakt om heerlijke hamburgers te eten.

Deze zelfbedachte en samengestelde hamburger met homemade guacamole was een enorm succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 cadeautjes inpakken

Inpakken maar

Cadeautjes inpakken voor mijn redactie. Er zaten een aantal goodies van CIFF Kids bij, maar ook een aantal recensie-exemplaren die met de post hier waren aangekomen.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 avondeten courgettepannenkoekjes

Courgette pannenkoekjes

Courgette is een van mijn favoriete groenten en ik heb dan ook een aantal standaard recepten waar ik courgette in verwerk. Maar soms wil je wel eens wat anders en zo kwam ik uit bij de courgette pannenkoekjes van Uit Paulines Keuken. Het recept heb ik iets aangepast zodat het ook geschikt was voor Javian, maar het was een groot succes.

Wij aten er worstjes bij zodat het meer een volledige maaltijd was.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 potloodkunst

Javian’s kunstwerken

In de ochtenden heb ik echt even tijd nodig om goed wakker te worden. Javian heeft dat niet nodig, zo bleek. Want terwijl Frank onder de douche stond en ik nog in bed lig met Javian naast me, zag hij zijn kans en kroop zachtjes uit bed en vond een potlood, maar geen vel papier…

Het bed, het nachtkastje, onze Philips Wake-Up ligt en de draadloze oplader voor Frank’s telefoon waren uiteindelijk allemaal versierd. Frank had onder de douche het ‘gekras’ gehoord, maar wist dat ik er bij was dus hij maakte zich geen zorgen. Totdat hij uit de douche kwam en dit tafereel aanschouwde in de slaapkamer terwijl ik nog heerlijk rustig lag te slapen en niets had gemerkt.

Als moeder kon ik alleen maar lachen om de hele situatie en was ik stiekem best trots op Javian’s kunstwerken.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Javian's mantel

Een koning

Een rondslingerend overhemd van Frank doet prima dienst als mantel, moet Javian gedacht hebben toen hij het overhemd over zijn schouders sloeg. Als een ware koning loop hij ermee door de kamer, we mochten alleen niet te dichtbij komen want Javian was bang dat wij het overhemd weer zouden afpakken.

De konijnenposter is van MiniWilla.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Minimarkt Amsterdam

Spelen bij Minimarkt

Al langere tijd wilde ik langs een paar hotspots in Amsterdam, waaronder mijn favoriete kinderkledingwinkel Big&Belg, waar we al een half jaar niet meer waren geweest. En dus gingen we op pad tijdens een van de warmste dagen van augustus. Je kunt meer over de hotspots lezen in mijn verslag van ons dagje Amsterdam.

Javian vond het heerlijk om te spelen bij Minimarkt en zo kon ik weer een aantal nieuwe items voor Javian’s wintergarderobe kopen.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 bakfiets zonsondergang

Fietsen met zonsondergang

Na ons dagje in Amsterdam pakten we de bakfiets van Babboe om een stuk te fietsen naar een pannenkoekenrestaurant verderop. Op de terugweg pakten we nog even een zonsondergang mee, waar Javian niet heel erg van onder de indruk was. Hij vindt het veel fijner als ik blijf fietsen.

Mijn jumpsuit is trouwens van Sissy Boy en vond ik de uitverkoop. Hoewel hij iets te groot is, ben ik zo enorm blij met deze aankoop. De jumpsuit zit echt heerlijk en de kleur zit tussen mintgroen en grijs in, wat echt heel mooi is.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 aankopen dagje Amsterdam

Op de tak

Na onze dag in Amsterdam had ik ook weer nieuwe items voor op de tak in Javian’s kamer. Hier hang ik alle nieuwe aankopen en kleding die voorlopig nog te groot is. Zo hebben we extra veel plezier van alle mooi kleding.

Op de foto zie je trouwens een rompertje van Mini Rodini, een shirt en broek van Tiny Cottons en een gigantische hydrofiel doek van Tiny Cottons.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 vliegtuigen spotten

Vliegtuigen spotten

Wij wonen vlakbij Schiphol en de laatst tijd heeft Javian een fascinatie voor alle overvliegende vliegtuigen, dus besloten we een keer naar het Panorama terras te gaan om vliegtuigen te kijken, alleen had Javian meer aandacht voor de vliegtuigen op de grond dan degenen die net opstegen. Maar we hadden in elk geval een leuke middag zo.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 yoghurt ontbijt

Ontbijt

Gewone yoghurt met biologische muesli van de Albert Heijn met verse aardbeien en frambozen. Mijn favoriete ontbijt de laatste tijd, net als dat van Javian trouwens. Als moeder heb je nooit eten voor alleen jezelf, maar ach, dat is ook wel weer gezellig.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 ShowUP

ShowUP

De beurs ShowUP laat de leukste merken, producten en trends zien op het gebied van wonen, cadeautjes en kinderspullen. En aangezien de beurs heel dichtbij huis plaatsvond, bracht ik een bezoek om er een verslag voor Mamalifestyle.nl van te maken.

Leuke gelegenheid om ook weer eens wat bloggers te spreken; zoals Imke van theaucitron.nl, Nathalie van mapofjoy.com en Karin van eenigwonen.nl.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 Plus Bricks

Plus BRICKS

Er kwam een mooi pakket binnen van Plus supermarkt met Plus BRICKS, hiermee kunnen kinderen zelf een supermarkt bouwen. Superleuk, alleen Javian is er nog wat te klein voor. Gelukkig was er binnen de redactie wel animo voor.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 ontbijt en werken

Gezellig ontbijt

Weer yoghurt met muesli en vers fruit, weer koffie, weer bietensap. Alleen dit keer moest de laptop erbij voor werk en Javian schoof weer een keer aan voor een tweede ontbijt.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 bakfiets testen

Fietsen

Het laatste weekend van augustus stond voor ons in het teken van fietsen. We maakten nog even gebruik van de fijne bakfiets en het mooie weer. We gingen onder andere langs Mysteryland, prachtige en onbetaalbare koophuizen en gingen ook weer eten bij het pannekoekenrestaurant de Konijnenberg.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 picnick Proefpark

Proefpark

Het laatste weekend van augustus vond ook Proefpark plaats, een kleinschalig foodfestival in Haarlem. Er hangt een relaxte sfeer en er is genoeg ruimte om met een kleedje en eten neer te ploffen in het gras. En wandelen door het gras met Javian gaat het makkelijkst met onze Tula.

Ideaal ook dat Javian eigenlijk alles wel mee kan en wil eten op zo’n foodfestival.

Mamalifestyle Marike augustus 2015 dag augustus

En toen zwaaiden we de maand augustus weer uit!

 

Op naar september

Voor september is de agenda nog relatief leeg, afgezien van al het gewone werk. Maar ik heb een vermoeden dat deze snel voller zal worden. We zijn in elk geval druk op zoek naar een bestemming voor ons late zomervakantie. We willen graag naar Zuidoost-Azië, maar twijfelen enorm of het verstandig is om met Javian zo ver te vliegen. Als iemand nog goede tips heeft voor een toffe kindvriendelijke bestemming in Azie of tips voor vliegen met een dreumes: laat je een reactie achter of stuur je een mailtje naar marike.bijlsma@gmail.com? Dank!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Michelle
  september 2, 2015

  Wat een leuk verslag en wat wordt Javian groot!
  En wat zie jij er goed uit trouwens, Marike 🙂 Stralend.

 • Reageren
  Frank
  september 2, 2015

  Erg leuk overzicht zo! En wat komt het me allemaal bekend voor ?
  Op naar September!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.