Eten&drinken Halloween Recepten

Griezelige boerenkoolsalade met zoete aardappel en appel

Mamalifestyle oktober 2015 Halloween salade

De inspiratie voor deze salade kreeg ik bij Riceteria in Odense, Denemarken. Eenmaal thuis wist ik mij de ingrediënten niet meer precies te herinneren, maar toen ik een zak boerenkool zag bedacht ik mij dat dat de perfecte basis zou zijn. Inmiddels lijkt de salade niet helemaal meer op de variant van Riceteria, maar is het een superlekkere originele salade geworden! Enne, ideaal recept voor Halloween met de leuke vormpjes! 

Nodig voor salade met boerenkool en zoete aardappel

  • een halve zak boerenkool
  • 2 á 3 zoete aardappels
  • 1 appel
  • 1 bakje granaatappelpitjes (of ongeveer een halve/driekwart granaatappel)
  • yoghurt
  • mayonaise

Extra: Halloween uitsteekvormen →

Recept boerenkoolsalade met zoete aardappel

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes of gebruik bijvoorbeeld Halloween uitsteekvormpjes. De zoete aardappel is vrij hard, dus de uitsteekvormen gebruiken is een taak voor grote kinderen of volwassenen. Bak de zoete aardappel totdat deze goed gaar is. Snijd de appel in blokjes of gebruik ook hiervoor Halloween-vormpjes. Kinderen kunnen heel goed helpen bij het uitsteken van de vormpjes bij de appel. Meng wat yoghurt met mayonaise in gelijke verhoudingen voor de dressing. Doe de boerenkool in een schaal, voeg de zoete aardappel en appel toe, strooi er wat granaatappelpitjes overheen en meng alles goed met de dressing.

De salade kan heel goed als lunch gegeten worden. Wij eten deze ook wel eens met stokbrood erbij als avondeten. Eet smakelijk!

Bekijk nog meer leuke ideeen voor Halloween →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.