Eten&drinken Halloween Recepten

Griezelige salade met boerenkool en zoete aardappel

Mamalifestyle oktober 2015 Halloween salade

De inspiratie voor deze salade kreeg ik bij Riceteria in Odense, Denemarken. Eenmaal thuis wist ik mij de ingredienten niet meer precies te herinneren, maar toen ik een zak boerenkool zag bedacht ik mij dat dat de perfecte basis zou zijn. Inmiddels lijkt de salade niet meer op de variant van Riceteria, maar is het een superlekkere originele salade geworden! Enne, ideaal recept voor Halloween! 

Nodig voor salade met boerenkool en zoete aardappel

  • een halve zak boerenkool
  • 2 á 3 zoete aardappels
  • 1 appel
  • 1 bakje granaatappelpitjes (of ongeveer een halve/driekwart granaatappel)
  • yoghurt
  • mayonaise

Stappenplan

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes of gebruik bijvoorbeeld Halloween-vormpjes. Bak de zoete aardappel totdat deze goed gaar is. Snijd de appel in blokjes of gebruik ook hiervoor Halloween-vormpjes. Meng wat yoghurt met mayonaise in gelijke verhoudingen voor de dressing. Doe de boerenkool in een schaal, voeg de zoete aardappel en appel toe, strooi er wat granaatappelpitjes overheen en meng met de dressing.

Eet smakelijk!

Bekijk nog meer leuke ideeen voor Halloween →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.