Eten&drinken Recepten

Halloween recepten voor een griezelig avondje

halloween recepten voor een griezelig avondje

Op 31 oktober wordt traditioneel Halloween gevierd in de Verenigde Staten met ‘Trick or Treat’, maar gelukkig wordt het ook in Nederland steeds populairder want Halloween biedt zoveel mogelijkheden voor een tof feest. Bekijk Halloween recepten voor een griezelig avondje! 

De afgelopen jaren hebben we de verjaardag van mijn vriend meestal met Halloweenthema gevierd, daarbij was Pinterest een grote inspiratiebron. Op de volgende boards kun je wat inspiratie die ik de afgelopen jaren verzameld heb, zien: ‘Halloween Ideas‘ en ‘Halloween foodies‘.

halloween recepten bottenresten kip

Bottenresten oftewel kippenvleugels

Kippenvleugels bestaan uit stukken bot met kip, maar doordat je relatief veel bot ziet oogt het al snel een beetje griezelig. Met een bak kippenvleugels op tafel heb je dus snel en gemakkelijk eten in Halloweenstijl. En dankzij het label met ‘Bottenresten’ weet ook iedereen waar ze de bottenresten mogen laten.

Vergeet niet servetten bij de kippenvleugels neer te leggen.

halloween recepten pasta met bloederige saus

Pasta met bloederige saus

Simpele spaghetti bolognese is natuurlijk altijd goed en met gevulde olijven maak je van de saus gemakkelijk een bloederige saus met ogen. Bekijk het recept voor pastasaus en vul deze eventueel aan met gehakt.

Ook leuk: gebruik zwarte pasta! Sommige filialen van Albert Heijn verkopen pasta gekleurd met inktvisinkt en ook bij Dille & Kamille schijn je zwarte pasta te kunnen kopen.

halloween recepten zwarte quinoa

Zwarte quinoa met groente en pompoen

Zodra de herfst zijn intrede doet, komen ook de pompoenen terug in de supermarkt en ook voor Halloween zijn pompoenen erg belangrijk. En dus kan een recept met pompoen niet ontbreken tijdens een griezelig feestje. Deze zwarte quinoa met pompoen, courgette en komkommer smaakt fris en zout tegelijk. En met een beetje fantasie lijkt de quinoa net kruipende beestjes.

halloween recepten boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade met spookfiguren

Het recept voor deze salade is geïnspireerd op een salade die wij ooit aten bij Riceteria in Odense. Met Halloween vormpjes, zoals verkrijgbaar bij deleukstetaartenshop.nl, kun je van zoete aardappel spookfiguren maken zoals vleermuizen en spoken.

Voor de salade heb je nodig: boerenkool, zoete aardappel, appel, granaatappelpitjes. Alleen de zoete aardappel moet even gebakken worden. Eventueel kun je er yoghurt bij serveren als dressing.

halloween recepten spooktaart

Spooktaart

Als afsluiting kun je een spooktaart maken. Knip een spook uit een vel papier en leg deze op een kwarktaart, bestrooi met cacao en haal het vel papier voorzichtig weg. Klaar is je spooktaart!

Uiteraard kun je dit ook met andere Halloween vormen doen.

Bekijk nog meer leuke ideeen voor Halloween →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.