Gezin Mama Zwanger

Hilarisch en interessant boek over zwangerschap: ‘Ik word mama’

boek recensie ik word mama sofie vanherpe - boek over zwangerschap

Over het moederschap, moeder zijn en moeder worden zijn al tientallen – zo niet honderden – boeken geschreven en er zullen ongetwijfeld nog even zoveel bijkomen in de toekomst. Toch blijft het smullen om te lezen hoe andere moeders het ervaren om moeder te worden, zoals in het vrolijke boek ‘Ik word mama’ van Sofie Vanherpe. 

Mamabazen

Sofie Vanherpe heeft samen met vriendin Evelien Kayaert in België mamabaas.be opgericht. Een online magazine voor en door vrouwen met een kinderwens en mama’s met kinderen van 0 tot 12 jaar. Het is een no-nonsense website waar met humor taboes worden doorbroken.

Relativerend boek

Sofie merkte dat er veel vrouwen met vragen en twijfels zitten, omdat mama worden eigenlijk allesbehalve vanzelfsprekend is. Het is fantastisch, maar ook verwarrend, overweldigend en af en toe loodzwaar. En daarom besloot ze een boek te schrijven: om die (aanstaande) mama’s te helpen met het relativeren van alles wat er om je heen gebeurt. Zoals Sophie zelf in haar inleiding zegt: “Omdat mama’s zich ontzettend alleen kunnen voelen en een herkenbaar verhaal al wonderen kan doen.”

Tips en trucs, ook voor vaders!

Sofie houdt woord; ze beschrijft precies die dingen die allemaal door je heen gaan als je zwanger bent, tips om nog even te verbergen dat je zwanger bent, hoe je omgaat met bevallingsverhalen van andere vrouwen (negeren, negeren, negeren!) en ook de aanstaande vader wordt niet vergeten. Want tijdens de bevalling zijn er een aantal dingen die je als vader beter niet kan doen: vragen hoe lang het nog duurt (!!), zeggen dat je honger hebt of doodleuk in slaap vallen. Het is goed om je als aanstaande vader voor te bereiden op dat wat komen gaat.

Ganzenbord

Natuurlijk zijn er al veel tips eens gegeven of ergens online te vinden, maar het is nu vooral heel leuk vormgegeven en hilarisch beschreven. Hetgeen wat ‘Ik word mama’ extra leuk maakt is het Grote Zwangerschapssel; een soort ganzenbord met geinige opdrachten die je in ’40 weken’ behaald. Leuk om met je vriendinnen te doen tijdens een babyshower, want we vermoeden dat jouw man daar dan weer net niet op zit te wachten.

Cadeautip

Het boek is leuk en herkenbaar om te lezen als je al eens zwanger bent geweest, maar ook een ideaal cadeau voor aanstaande mama’s. Want hoewel mama worden een spannende of stressvolle gelegenheid kan zijn, moet je vooral jouw gevoel van humor niet verliezen. En daar helpt dit boek je uitstekend bij!

Bestel ‘Ik word mama’ van Sofie Vanherpe bij BOL.com.

Dit artikel bevat een affiliatelink. 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  oktober 6, 2015

  Klinkt als een leuk boek! Ik ga het opzoeken in de bieb!

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  oktober 9, 2015

  Ik ben benieuwd. Het boek oogt leuk. Maar ik ben zo langzamerhand een beetje allergisch voor de term ‘hilarisch’ als het gaat over boeken over het moederschap.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.