Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: september 2015

Mamalifestyle september 2015 uitgelicht

De maand september is voorbijgevlogen! Hoewel deze maand in augustus nog vrij rustig was, vulde de agenda zich langzamerhand met werk, leuke uitstapjes en presentaties. Bekijk het overzicht van de mamalifestyle van Marike van september 2015. 

Mamalifestyle september 2015 1 ontbijt met Jaaf

Belangrijkste maaltijd van de dag

Sinds Javian volwaardig mee eet, komt het steeds vaker voor dat ik ook daadwerkelijk ga ontbijten ’s ochtends. Vroeger was dat echt ondenkbaar, want ’s ochtends kreeg ik geen hap door mijn keel. Tegenwoordig gaat wat yoghurt met muesli en vers fruit er best in. Vergezeld door koffie uiteraard, want #teamnosleep. Zo langzamerhand wordt dat ontbijt hier de belangrijkste maaltijd van de dag…

Javian eet ’s ochtends vaak een boterham met de ‘jam‘ van Mister Kitchen en in dit geval wat aardbeien. En terwijl Javian zijn ontbijt eet, kan ik vaak nog wat mail wegwerken of planningen afmaken.

Mamalifestyle september 2015 2 twinning met Jaaf Bobo Choses

Twinning met Bobo Choses

Zodra de prachtige collectie van Bobo Choses voor vrouwen online kwam, deed ik een bestelling met kleding voor mij én voor Jaaf. En met twinning outfits gingen we op pad voor boodschappen.

De kinderwagen is trouwens van Greentom en al bijna driekwart jaar onze grote trots.

Mamalifestyle september 2015 3 Javian in Ikea

Aan tafel

Het wordt steeds lastiger om even snel en doelgericht door de Ikea te lopen, want Javian ziet alles. Voor we het door hadden zat Javian opeens aan tafeltje te spelen. Hoog tijd om die box eens op te ruimen en een mooi plekje voor Javian te maken.

Mamalifestyle september 2015 4 Eyewish brillenmodeshow

Brillenmodeshow

Begin september was ik uitgenodigd voor de brillenmodeshow van Eyewish in het Rijksmuseum. Een prachtige locatie voor een prachtige show. Inmiddels heb ik een afspraak staan voor stijladvies en oogmeting bij Eyewish, dan zal ik ook wat meer vertellen over de modeshow en Eyewish.

Mamalifestyle september 2015 5 lekkage sanoma

Water opvangen

De zomer is echt voorbij als er grote bakken dikke waterdruppels moeten opvangen op kantoor bij vtwonen.nl. Dat wordt nog wat als de echte herfst straks begint…

Mamalifestyle september 2015 6 La Place lunch

Lunch bij La Place

Zoals je kon lezen in het artikel met de tips voor Hoofddorp is het restaurant van La Place vernieuwd waardoor het nu een echte kindvriendelijke hotspot geworden is in Hoofddorp. Wij streken er even neer voor een kopje koffie en een broodje.

Mamalifestyle september 2015 mijn gezin

Mijn gezin

Dan mannen voerden even een goed gesprek, wat door moeders werd onderbroken voor een broodnodige selfie. Want zeg nou zelf: hoe waardevol is zo’n foto?! Als ik dit soort foto’s van mijn gezin (!) terug zie, kan ik niet anders dan gaan gloeien van trots.

Mamalifestyle september 2015 7 Carpaccio pizza at home

Pizza Carpaccio

Als je mij al een tijdje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik dol ben op de pizza carpaccio van de Woodstone. Als ouders kun je echter niet altijd uit eten als je daar zelf zin in hebt, maar gelukkig heb ik daar een goede oplossing voor: ik maak zelf een pizza carpaccio! Uiteraard is deze niet te vergelijken met die van Woodstone, maar het is best een aardige poging al zeg ik het zelf.

Mamalifestyle september 2015 8 verstand weg

Verstand weg

De ene dag eet je nog een pizza weg, de andere dag is een smoothie drinken al moeilijk. Mijn verstandskiezen werden getrokken en dus werkte ik vooral veel pijnstillers weg en probeerde af en toe een smoothie voor wat broodnodige vitamientjes.

Binnenkort mag ik weer terug voor de andere kant waar ik nog drie verstandskiezen heb zitten en ja, dat klinkt net zo tof als het is. Niet dus.

Mamalifestyle september 2015 9 Allerhande box

Allerhande box

Met al die pijn kon ik wel wat extra verzorging gebruiken en dus verbleven we een weekje bij mijn ouders. Extra mazzel dat we daardoor mee konden eten met de Allerhande box die mijn ouders besteld hadden, want een paar dagen na het trekken van de verstandskiezen kon ik gelukkig weer fatsoenlijk kauwen.

Mamalifestyle september 2015 10 burgerdag-zoete-aardappelfriet

Vrijdag Burgerdag

Zelden een traditie zo fijn gevonden als Vrijdag Burgerdag, ook een van de weinige tradities waar ik me trouw aan houd. Meestal maken we een standaard cheeseburger, maar deze keer deed ik er ook zelfgemaakte guacamole en zoete aardappelfrietjes bij. Lekker!

 

Mamalifestyle september 2015 12 bag to the future

Bag to the Future

Via Facebook kwam ik het prachtige initiatief ‘Bag to the future‘ tegen, zij hebben rugzakjes ingezameld met wat speelgoed voor jonge vluchtelingen. Samen met Javian heb ik ook een rugzakje gevuld. Javian mocht zelf wat speelgoed uitzoeken en ik vulde het aan met wat pleisters en een foto en brief uit naam van Javian. Het rugzakje hebben wij ingeleverd bij Minimarkt.

De actie is inmiddels gestopt, de rugzakjes worden nu naar de vluchtelingen in het buitenland gebracht. Maar mocht je nog interesse hebben, houd de Facebookpagina in de gaten.

Mamalifestyle september 2015 15 Javian rugzak

Javian met rugzak

Het rugzakje voor ‘Bag to the Future’ moest logischerwijs licht genoeg zijn om lang mee te kunnen lopen. En dat moest natuurlijk even uitgetest door Javian die opeens wel een echte kleuter leek.

Mamalifestyle september 2015 13 Meneer Paprika

Meneer Paprika

We lopen regelmatig langs Meneer Paprika in Haarlem, maar waren er met Javian nog niet eerder binnen geweest. Ons eerste bezoek bleek gelijk een schot in de roos, want Javian vermaakte zich heerlijk terwijl wij rustig onze broodnodige koffie konden drinken.

Mamalifestyle september 2015 14 ontbijtritueel

Ontbijten doordeweeks

Inmiddels mijn vaste ontbijtje doordeweeks: bietensap, koffie en een bakje yoghurt met muesli en fruit. De bietensap ben ik ooit gaan drinken omdat het goed zou zijn voor je huid. Inmiddels drink ik zo’n tweeenhalf jaar ’s ochtends bietensap (met wat tussenpozen), maar een echte verbetering heb ik nog niet gemerkt. Maar ach, mijn huid is ook niet slechter geworden en de smaak van bietensap went snel.

Mamalifestyle september 2015 17 migraine

Even van de radar

En toen was ik een paar dagen van de radar… Ik heb regelmatig last van migraine en heb er in principe ook goede medicijnen voor waardoor ik in elk geval voor Javian kan zorgen. Maar deze aanval was vrij heftig en ging gepaard met veel overgeven. Dat was dus even overleven. Gelukkig zakt de ergste pijn na een paar dagen en kan ik langzaam weer in het ritme komen. Hoewel ik die middagdutjes samen wel mis.

Mamalifestyle september 2015 20 woordstone

Quality-time

Een spontane avond quality time om even de migraine en de (nog altijd) dramatische nachten met Javian te vergeten. En waar kun je beter alle sores vergeten dan bij Woodstone, waar alles draait om overheerlijk eten. We gingen rollend terug naar huis.

Mamalifestyle september 2015 21 Snorfestival

Snorfestival

Op 20 september deden we een bliksembezoek aan het Snorfestival, sinds de eerste editie vorig jaar ben ik fan van dit leuke festival en hoewel het niet echt in het schema paste, waren we uiteindelijk toch heel blij dat we even geweest waren.

Overigens had ik een ontzettend ‘good-hair-day’, maar de enige foto die ik daarvan heb, is deze selfie met Javian.

Mamalifestyle september 2015 22 BBQ

BBQ

Na het Snorfestival gingen we naar een BBQ van het werk van Frank. Dankzij de goede middagdut van Javian in de auto was het een hele relaxte avond. En we ontdekten dat Javian zowaar dol is op bleekselderij… Naast zijn fascinatie voor olijven nog zo’n bijzondere eetgewoonte.

Mamalifestyle september 2015 23 zilverblauw shoothetboek

Shoot, het boek!

Op het Snorfestival kocht ik het prachtige boek ‘Shoot’ van de lieve Anki van Zilverblauw. Het boek zelf is al een cadeautje, zo mooi, maar het werd ook nog eens heel mooi ingepakt. Dubbelfeest toen ik dus tijd had om het te lezen. Een review van het boek past niet in een alinea, dus hier later meer over!

Mamalifestyle september 2015 24 lasagne

Lasagne

Als je mijn oude website LIVWOW.nl nog kent, dan ken je vast nog het recept voor deze lasagne zonder pakjes of zakjes. Deze lasagne eten wij wel een paar keer per maand en blijft een groot succes, vooral bij Javian die na het eten altijd direct onder de douche moet.

Binnenkort zal ik het recept voor deze lasagne ook eens hier delen.

Mamalifestyle september 2015 25 koffie kantoor

Goede koffie

Dagje werken op kantoor voor vtwonen.nl en gelukkig is er naast de overheerlijke *ahum* automaatkoffie ook een koffiecorner met goede koffie, daar overleef ik wel een dag op.

Mamalifestyle september 2015 36 Javian half jaar

Javian is anderhalf!

De tijd vliegt zo waanzinnig hard voorbij dat ik oprecht verbaasd was dat Javian alweer anderhalf was. Tijd voor weer een mooie foto met Frank voor in onze halfjaarlijkse reeks. De veranderingen zijn nu minder groots dan de afgelopen keren, maar toch blijft het bijzonder om te zien.

Mamalifestyle september 2015 26 burgerdag

Vrijdag Burgerdag

Geen standaard recept voor Vrijdag Burgerdag, maar een recept wat we tegenkwamen in een klein kookboekje dat we gratis kregen. Het bleek best een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Mamalifestyle september 2015 27 ikea

Rijden door Ikea

Nu Javian anderhalf is, wordt het ook wel tijd voor nieuwe meubels die beter passen bij zijn leeftijd. En dus gingen we eerst met een autokar door de Ikea en mocht Javian daarna nog even in het gewone karretje staan. Een nieuwe hobby is geboren geloof ik…

Mamalifestyle september 2015 28 klussen

Klussen met Javian

En na het bezoek aan Ikea moet er natuurlijk ook druk geklust worden. Javian vond het ongelofelijk interessant en wilde zijn vader graag helpen, ook al ging dat ten koste van mijn hulp, want ik moest mijn schroevendraaier afstaan. Javian is kennelijk voor traditionele rolverdeling…

Mamalifestyle september 2015 31 slaapkamer

Boekjes lezen

Het resultaat van een ochtendje klussen: een mooie tafel met stoel op Javian’s kamer waar hij boekjes kan lezen. Langzamerhand wordt zijn kamer echt een fijne plek om te zijn en niet alleen om kleren op te bergen en te slapen.

Hoe tof is trouwens deze salopette van Gray Label? Ik vind het echt een heerlijk kledingstuk voor Javian.

Mamalifestyle september 2015 30 rockthatwall

#rockthatwall

Bij het Seinfestijn in Haarlem spotte ik een prachtige muur voor een #rockthatwall samen met Javian. Uiteindelijk hadden Javian en ik meer aandacht voor de voorbijkomende treinen.

Op deze foto zie je trouwens van rok van de Bobo Choses collectie voor vrouwen, ik ben echt verliefd op deze mooie spijkerprint met sterren en manen.

Mamalifestyle september 2015 32 kipburger

Oeigoerse kipburger

Geen vrijdag, maar wel gewoon weer een burger. Eigenlijk alleen omdat ik het recept voor de Oeigoerse kipburger van Burgerdag wilde proberen. We hebben het recept wel een klein beetje aangepast. Hoewel de smaak even wennen was, komt dat vast nog een keer voorbij.

Mamalifestyle september 2015 35 avondeten

Teveel oventaart

Hoewel Frank wel vaker er niet is met avondeten, maak ik altijd teveel klaar. Deze oventaart was erg lekker, maar Javian en ik hadden aan 1/3de echt genoeg. Maar ach, dan lunchen we de dag erna er wel mee.

Als iemand trouwens nog een goed recept heeft geschikt voor kinderen en qua hoeveelheid genoeg voor anderhalf persoon: deel je deze?

 

De maand oktober belooft weer een drukke maand te worden, want de agenda staat alweer aardig vol met leuke evenementen en presentaties. Zoals Meet the Blogger in Amsterdam op 3 en 4 oktober, volg je mij op Instagram en Twitter voor een kijkje achter de schermen?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  oktober 2, 2015

  Zo’n brillenmodeshow lijkt me heel bijzonder om mee te maken. Zeker op zo’n locatie!

 • Reageren
  Michelle
  oktober 2, 2015

  Wauw wat is Javian toch een schatje en ik vind het zo cool dat jullie vaak dezelfde Vans en nu ook andere kleding dragen. Super tof!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.