Mama Marike

Zwangerschapsaankondiging: baby 4 is onderweg!

Marike zwanger baby 4

Nog meer gebroken nachten, nog meer chaos en drukte in huis, maar bovenal: nog meer liefde! Baby 4 is onderweg! 

Ik ben zwanger!

Reuzespannend, maar reuzeleuk: ik ben zwanger! Komende zomer verwachten wij onze vierde baby. En ja, dus verwachten wij ook nog meer gebroken nachten, nog meer drukte in huis, maar vooral nog meer liefde. Want met drie grote trotse broers kan het niet anders dan dat deze baby overladen gaat worden met heel veel kusjes en knuffels.

De zwangerschap tot dusver…

Wie mij al langer volgt of goed kent, weet dat ik drie zwangerschappen heb gehad met Hyperemesis Gravidarum (extreme misselijkheid en overmatig braken in de zwangerschap). Mijn derde zwangerschap was echter met medicatie goed te doen. Dus de hoop was dat dat deze keer ook weer het geval ging zijn.

De eerste paar weken leek het aardig goed te gaan, mijn menu werd wat beperkter en water drinken werd wel lastig, maar het overgeven was minimaal. Op advies startte ik wel met medicatie tegen misselijkheid, omdat er uit onderzoek is gebleken dat tijdig beginnen soms erger kan voorkomen en met mijn geschiedenis was de kans op herhaling erg groot. Maar het overgeven was op een gegeven moment niet meer zo minimaal en de misselijkheid allesoverheersend. Toen heb ik in een paar weken tijd twee ziekenhuisopnames gehad wegens uitdroging. In die periode kreeg ik er andere medicatie bij die het overgeven weer tot een minimum wist terug te brengen. Het lijkt nu weer wat beter te gaan, hoewel mijn spieren wel een flinke klap hebben gehad en ik helaas wel weer een paar kilo kwijt ben. Met hulp bouw ik mijn spierkracht weer wat op en probeer ik nu mijn gewicht stabiel te houden of zelfs weer wat aan te komen. Ik gebruik nu volgens een redelijk strak schema medicatie en dat werkt goed, hopelijk blijft dat zo. Dan kan ik ook weer gaan ontdekken wat genieten van de zwangerschap ook alweer is.

Ik heb altijd veel aan de stichting ZEHG, zij richten zich volledig op Hyperemesis Gravidarum en helpen onder andere door profesionals in het vak deze ziekte beter te leren begrijpen en hiermee om te gaan – ik heb zelf het verschil van zwangerschap 1 tot zwangerschap 4 nu mogen ervaren en dat is enorm. Daarnaast is er een hele fijne prive praatgroep op Facebook waar veel vrouwen in zitten die in hetzelfde schuitje zitten, wat erg fijn is omdat het best een eenzame ziekte kan zijn.

Baby 4!

Gelukkig gaat met de baby tot dusver alles goed. Die groeit goed volgens schema en heeft de afgelopen weken prima geleefd op mijn reserves. Nu is het aan mij om mijn reserves weer aan te vullen zodat de baby goed blijft groeien en wij vanaf komende zomer kunnen gaan genieten van ons wonder.

 

En ja, langste stilte online ooit volgens mij. Maar nu ik ook weer wat meer energie heb, hoop ik hier ook weer wat actiever te kunnen zijn ♥

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Georgia
    maart 13, 2023

    Proficiat met de zwangerschap! Een nieuwe avonturier in wording!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.