Eten&drinken Recepten

Superlekkere carpaccio salade

carpaccio salade

Misschien wel de lekkerste salade die er is: carpaccio salade! Het is in elk geval mijn favoriete salade en inmiddels heb ik een heel fijn recept voor een carpaccio salade die ideaal is als lunch of avondeten. 

Benodigdheden voor carpaccio salade

 • La Place carpaccio – verkrijgbaar bij Jumbo
 • IJsbergsla
 • Een gemengde slamix met rucola
 • Een hele tomaat of een handjevol snoeptomaatjes
 • Een halve komkommer
 • Een kwart rode ui
 • Parmigiano Reggiano
 • Pesto
 • Yoghurt Griekse stijl
 • Mayonaise
 • Zout en peper

Recept carpaccio salade

Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de rucola slamix in een kom of schaal. Snijd de tomaatjes, komkommer en rode ui klein en meng met de sla. Voeg nu wat pesto toe en roer het voorzichtig door. Meng nu twee eetlepels yoghurt Griekse stijl met een eetlepel mayonaise en verdeel deze over de salade. Leg nu de carpaccio over de salade met de Parmigiano Reggiano en verdeel er nog een beetje pesto over. Voeg naar smaak zout en peper toe en klaar is de salade.

 

De hoeveelheden kun je aanpassen naar jouw smaak of naar de hoeveelheid personen waarmee je eet. Daarnaast kun je wat meer sla toevoegen als je de salade als maaltijdsalade wilt eten. Je kunt eventueel wat brood zoals ciabatta of stokbrood erbij serveren zodat het meer vult.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.