Dagjes uit Uitgaan & reizen

Originele dagjes uit voor de herfstvakantie

herfstvakantie staycation daycation

De herfstvakantie komt er aan en wist je al dat ons land vele mooie opties biedt voor een ‘staycation’ of ‘daycation’? Gewoon lekker genieten in eigen land, bekijk vijf tips! 

Nederland is mooi en leent zich bij uitstek voor een korte vakantie of dagje uit. Fijn toerist spelen, zonder al te veel geregel en niet meer hysterisch zoeken naar een paspoort op de dag voor vertrek.

De jungle in Nederland

Je hoeft niet naar Suriname of Maleisië af te reizen voor een echte jungle-ervaring. Gewoon in Nederland vind je in Noord-Brabant natuurgebied de Biesbosch. Ga op avontuur vanaf het water, te voet of met de fiets. De Biesbosch vormt een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en kreken en glashelder water. Leuk voor een actief uitje met de kids!

Stevige duinwandeling

Er gaat niets boven een stevige wandeling door de duinen, terwijl je een fantastisch uitzicht op zee hebt. Tussen de stranden van Zandvoort aan Zee en Langevelderslag bevindt zich 3.400 hectare aan duinen: de Waterleidingduinen; die ieder jaar 50 miljoen kubieke meter drinkwater produceren. Maak je op voor een stevige wandeling door dit natuurgebied; vol met hertjes, vossen, vogels, geiten en wilde koeien. Sluit de dag af met pannenkoeken of een lekkere mok warme chocolademelk.

Koe-knuffelen

Voor toeristen zijn de Nederlandse koeien altijd een dankbaar onderwerp voor foto’s. Logisch, ze zien er zo leuk en soms grappig uit! Ervaar zelf hoe lief een koe is tijdens een workshop koe-knuffelen in Voorst! De boerderij Noord Empe is van oorsprong een melkveebedrijf, maar koe-knuffelen is inmiddels een van haar specialiteiten.

Staycation op een Waddeneiland

Wie deze herfstvakantie voor een staycation kiest, mag eigenlijk Nederlands trots niet overslaan: de Waddeneilanden. Hier krijg je direct een vakantiegevoel. Na een korte overtocht met de veerboot, waan je je direct in een totaal andere wereld: rust, ruimte en uitwaaien. Ga er wadlopen en strandjutten of stap meerdere malen op de boot en hop van eiland naar eiland!

Staycation in het stro

Geen zin in een Waddeneiland, maar juist op zoek naar de drukte van een grote stad? Ga dan naar Groningen en beklim de Martinitoren. En na een dag sightseeing op eigen bodem, plof je neer in het stro bij het bijzondere strohotel Hayema Heerd in Groningen. Hier slaap je in een groot bed bestaande uit een dik pak stro, omhuld door zachte dekbedden, een dun matrasje en veel kussens. Een romantische klamboe tegen de muggen maakt de B&B extra sfeervol. In de winter zorgen warmtestralers voor een fijne temperatuur.

Tips via trendwatcher Tessa aan de Stegge van bureau Cherry Picker.

Bekijk ook de tips voor een dagje Amsterdam met kids of ontdek de Haarlemmermeer op de fiets.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  oktober 16, 2015

  Koe knuffelen vind ik altijd een beetje bizar. Ik stel me dan altijd zo voor dat de boer stiekem zit te grinniken om die maffe toeristen die hem betalen op zijn koeien te knuffelen.

  Verder leuke ideeën!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.